Sećate li se sirijskog dečaka koga su bombradovali Rusi? Sve je bilo laž i nameštaljka! (VIDEO)
Foto: Reuter

tužna priča nije istinita?

Sećate li se sirijskog dečaka koga su bombradovali Rusi? Sve je bilo laž i nameštaljka! (VIDEO)

Zapadni mediji su 2016. godine objavili šokantne snimke sa dečakom Omranom

Objavljeno:

Muhamed Heir Dakniš rekao je novinarima televizije RT kako je njegov sin lakše ranjen u bombardovanju, ali da su pobunjenici preuveličali dečakove povrede, prenosi Sputnjik.

- Oni su više puta tvrdili u njihovim medijima da je on mrtav, zatim su počeli da govore da je ipak živ. Njima ne treba verovati - upozorio je otac dečaka.

Prema njegovim rečima, pobunjenici su počeli da snimaju njegovog sina dok je bio u kući, a kada je izašao i pitao gde su deca, ispostavilo se da su u bolnici.

foto: Reuter

Dakniš tvrdi da su mu dete odveli u bolnicu samo da bi ga fotografisali.

- Bio sam zauzet, spasavao sam porodicu, a (pobunjenici) su za to vreme snimali kako moja porodica izlazi iz kuće (da bi iskoristili snimke za propagandu). Govorim vam kao pred bogom - da sam znao da ću se izvući, fotografisao bih ljude iz organizacija koji su mi se obraćali. Nikada ranije nisam video takve organizacije - rekao je Dakniš.

Otac malog Omrana je dodao da se, nakon što je sirijska vojska oslobodila Alepo, njegova porodica vratila kući.

- Hvala bogu, situacija se sada popravlja, vojska nastupa i oslobađa teritoriju. Mi smo se vratili u svoje domove. Život se popravlja - dodao je Dakniš.

Zapadni mediji su 2016. godine objavili šokantne snimke sa dečakom Omranom, koji je spasen iz porušene zgrade tokom vazdušnog napada u Alepu, podseća Sputnjik.

Dodaje i da su za napade okrivili vladu sirijskog predsednika Bašara el Asada i ruske vazdušne snage, dok je rusko ministarstvo odbrane negiralo te tvrdnje i pružilo dokaze da nema veze sa tim incidentom.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.