VIKILIKS: Katar je žrtveno jagnje SAD, da se ne bi saznalo ko pomaže džihadiste!
Foto: Reuters

nove optužbe

VIKILIKS: Katar je žrtveno jagnje SAD, da se ne bi saznalo ko pomaže džihadiste!

Naglašava se da Vašington treba da izvrši pristiak na vlade Katara i S. Arabije koje finansijama i materijalno-tehnički ilegalno podržavaju Islamsku državu i druge radikalne suntske grupacije u regionu

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države su svih poslenjih godina znale da Katar i Saudijska Arabija novcem i oružjem pomažu Islamskoj državi - o ovome svedoče pisma Hilari Klinton koja je objavio Vikiliks.

U pismu sa naslovom "Izvori, uključujući zapadne obaveštajne, špijunažu SAD i izvore u regionu", koje je Hilari Klinton u avgustu 2014. uputila savetniku Baraka Obame Džonu Podesti, naglašava se da Vašington treba da izvrši pristiak na vlade Katara i S. Arabije koje finansijama i materijalno-tehnički ilegalno podržavaju Islamsku državu i druge radikalne suntske grupacije u regionu!

S obzirom da je trenutno samo Katar, sa kojim je zbog toga osam zemalja prekinulo diplomatske odnose, proglašen za državu koja podržava terorizam - izgleda da je tokom posete Donalda Trampa regionu bilo dogovoreno da se krene u likvidaciju Islamske države, a da se na optuženičku klupu izvede samo režim u Dohi.

Katar: Nećemo da se svetimo, želimo da Kuvajt posreduje u krizi!

Ako se ima u vidu da su Amerikanci stvorili Islamsku državu, a i podržavali svih proteklih godina i nju i Al Kaidu, svi su izgledi da će "kolektivna krivica" biti svaljena na Katar.

foto: Profimedia

U svakom slučaju, s obzirom na to da su Rusija i Iran, uključivanjem u rat na strani Sirije potpuno poremetili planove Vašingtona, Rijada i Ankare, i da se pokazalo da Islamska država više ne može da obori režim u Damasku - Amerikanci i njihovi regionalni saveznici iznuđeno prave nove kombinacije. A u njima, očito, nema mesta ni za Katar ni za Islamsku državu.

Ona, naravno, neće biti potpuno uništena već pretvorena u "građevinski materijal" za nešto drugo...

(Espreso.co.rs / Fakti.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.