Tereza Mej: Nivo pretnji ostaje ozbiljan, podržavam politiku "pucaj da bi ubio"!
Foto: Reuters

napad na slobodan svet

Tereza Mej: Nivo pretnji ostaje ozbiljan, podržavam politiku "pucaj da bi ubio"!

Prema njenim rečima, nakon napada u Londonu, sprovedene su dodatne bezbednosne mere, među kojima i bezbednosne mere na mostovima, preneo je Rojters

Objavljeno: 13:46h

Nakon što su ekstremisti ubili sedam i ranili 48 osoba u terorističkom napadu u Londonu, nivo pretnji po bezbednost Britanije će ostati ozbiljan, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej.

Prema njenim rečima, nakon napada u Londonu, sprovedene su dodatne bezbednosne mere, među kojima i bezbednosne mere na mostovima, preneo je Rojters.

LONDON SE NE SMIRUJE: Nova hapšenja zbog napada! Racije od rane zore!

- Nezavisni združeni centar za analizu teoririzma, potvrdio je da nivo pretnji po bezbednost u Britaniji ostaje ozbiljan, što znači da postoji velika verovatnoća da bi mogao da bude izveden novi teroristički napad - rekla je Tereza Mej za Bi-Bi-Si posle susreta sa vladinim Komitetom za hitne bezbednosne situacije.

- Sada je jasno, nažalost, da su žrtve različitih nacionalnosti. To je bio napad na London i Ujedinjeno kraljevstvo, ali takođe i napad na slobodan svet - istakla je britanska premijerka.

foto: Reuters

Britanska premijerka je izjavila i da Velika Britanija mora da učini mnogo više da bi se izborila sa islamskim ekstremizmom, koga je nazvala bezočnom ideologijom, koja izopaćuje islam i istinu. Mej je izjavila da će Britanija uraditi reviziju svoje strategije o borbi protiv terorizma i razmotriti mogućnost produžetka zatvorskih kazni, preneo je AP.

foto: Reuters

Ona je navela da mora da se učini mnogo više da bi se pobedili netrpeljivost i mržnja. Britanska premijerka je izjavila i da podržava politiku "pucaj da bi ubio" koju londonska policija koristi u odgovoru na terorističke napade. Prema njenim rečima, policija je sačuvala bezbroj života likvidaravši tri napadača na Londonskom mostu osam minuta nakon pomoći u subotu. Mej je navela da protivteroristička policija ima dovoljno novčanih sredstava uprkos smanjenjima osoblja u policiji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.