ORBAN ODGOVORIO SOROŠU: Jedina mafijaška mreža u zemlji je ona Soroševa!
Foto: Reuters/AP

padaju optužbe

ORBAN ODGOVORIO SOROŠU: Jedina mafijaška mreža u zemlji je ona Soroševa!

Soroš je u Briselu izneo optužbe na račun mađarskog premijera rekavši da stvara "mafijašku državu" preduzimanjem niza koraka kojima se ugrožavaju slobode, među kojima i akademske

Objavljeno: 10:36h

Jedina mreža koja "posluje kao mafija" u Mađarskoj je ona milijardera Džordža Soroša, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je tako odgovorio na optužbe Soroša koji je u Briselu optužio mađarskog premijera da stvara "mafijašku državu" preduzimanjem niza koraka kojima se ugrožavaju slobode, među kojima i akademske.

Sorošova "mreža i njegove agencije" su "značajan i netransparentan sastavni deo javnog života u Mađarskoj", rekao je Orban za radio "Košut", prenela je agencija MTI.

WikiLeaks objavio nova dokumenta o CIA hakerskim alatima!

- Finansijski špekulanti i njihove pristalice u Mađarskoj nastoje da primene program da se dozvoli ulazak migranata u zemlju - dodao je on.

foto: Reuters

Soroš je juče u Briselu govorio o novom mađarskom zakonu koji preti opstanku Centralnog evropskog univerziteta koji je osnovao ovaj milijarder mađarskog porekla 1991. godine.

foto: Reuter

Orban tvrdi da tako štiti Mađarsku od stranog uticaja, dok Orban to vidi kao "najnoviji napad na demokratiju lidera koji otvoreno kaže da gradi netrpeljivu državu", prenosi AP.

Soroš je izrazio nadu da će "prevladati akademska sloboda".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.