Osoba od interesa: Najdžel Faraž pod istragom FBI zbog veza Trampa i Putina!
Foto: Reuters / Neil Hall

povezali sve

Osoba od interesa: Najdžel Faraž pod istragom FBI zbog veza Trampa i Putina!

Populistički lideri Tramp i Faraž više puta su izrazili međusobno poštovanje dok su prošle godine vodili kampanje koje su dovele do iznenađujućih promena - Trampove pobede nad kandidatkinjom Demokratske partije Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD i referendumske odluke u Velikoj Britaniji o izlasku iz EU za šta se Faraž dugo zalagao

Objavljeno:

Bivši lider britanske desničarske, evroskeptične stranke Ukip Najdžel Faraž povezan je s istragom koju američki Federalni istražni biro vodi o mogućim vezama Rusije i predizbornog štaba predsednika SAD Donalda Trampa.

Faraž je "osoba od interesa" za istragu što ne znači da je osumnjičen da je počinio krivično delo, već da se veruje da ima informacije o aktivnostima o kojima se vodi istraga, navodi britanski Gardijan.

Populistički lideri Tramp i Faraž više puta su izrazili međusobno poštovanje dok su prošle godine vodili kampanje koje su dovele do iznenađujućih promena - Trampove pobede nad kandidatkinjom Demokratske partije Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD i referendumske odluke u Velikoj Britaniji o izlasku iz EU za šta se Faraž dugo zalagao.

Bivši lider desničarskog Ukipa je privukao pažnju FBI zbog odnosa sa pojedincima koji su povezani i saTrampovim štabom i sa osnivača Vikiliksa Džulijana Asanaža kojeg je Faraž posetio u martu, rekli su izvori za Gardijan.

Vikiliks je prošle godine objavio hakovane mejlove iz američke Demokratske partije za koje se veruje da su naneli štetu kampanji kandidatkinje Hilari Klinton. Bivši direktor Centralne obaveštajne agencije Džon Brenan rekao je da je Vikilis sarađivao s Rusijom preko treće strane.

- Jedna od stvari koju su obaveštajni istražitelji razmatrali su tačke kontakta i uključene osobe. Ako spojite Rusiju, Vikiliks, Asanža i Trampove saradnike, osoba koja se pojavljuje najviše puta je Najdžel Faraž - rekao je Gardijanov izvor.

Taj izvor je rekao da je Faraž povezan s Rodžerom Stounom, dugogodišnjim Trampovim političkim savetnikom koji je priznao da je bio u kontaktu sa Gučiferom 2.0, hakerom za kojeg američke obaveštajne službe sumnjaju da je ruski agent.

Faražov portparol je rekao da bivši lider Ukipa nikada nije sarađivao s ruskim zvaničnicima i da su pitanja o Faražovim aktivnostima "na ivici histerije".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.