DRAMA NA LETU ZA MALEZIJU: Pretio bombom i pokušao da uđe kod pilota, putnici nasrnuli na njega! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Selena Brown

RAZNEĆU AVION

DRAMA NA LETU ZA MALEZIJU: Pretio bombom i pokušao da uđe kod pilota, putnici nasrnuli na njega! (FOTO) (VIDEO)

Kako se ispostavilo, osumnjičeni je mladić star 25 godina poreklom iz Šri Lanke. On je u sredu otpušten iz psihijatrijske bolnice u Melburnu, saopštio je Graham Ešton šef policije

Objavljeno:

Let MH128 za Kuala Lumpur, prinudno je prekinut jutros nakon što je jedan muškarac pokušao da uđe u kokpit. Avio je bezbedno vratio u Melburn a putnik je uhapšen, saopštila je lokalna policija. Kako su istakli zvaničnici ovaj incident nije bio teroristički napad.

- Trčao je ka kabini kada su ga tri australijska heroja oborila na zemlju i totalno imobilisala - ispričao je svedok incidenta koji se jutros dogodio na letu iz Melburna za Kuala Lumpur.

Jedan od putnika, Endru Lionceli rekao je za BBC da je muškarac nosio "vrlo neobičan predmet", za koji je policija kasnije rekla da nije eksploziv.

OTKRIVEN UZROK: Avionska nesreća u kojoj je stradao čuveni ruski hor greška pilota?!

Kako se ispostavilo, osumnjičeni je mladić star 25 godina poreklom iz Šri Lanke. On je u sredu otpušten iz psihijatrijske bolnice u Melburnu, saopštio je Graham Ešton šef policije.

- Policija je isprva ceo incident klasifikovala kao teroristički napad, pre nego što se ustanovilo da se radi o "mentalno oboleloj osobi" - rekao je Graham Ešton.

Policija je saopštila da je zapravo nosio blutut uređaj ili nešto slično, a kako je uređaj opisao Lionceli, nekadašnji profesionalni australijski fudbaler, "imao je dve antene i nešto što je ličilo na punjač za smartfon".

Lionceli je rekao da je osoblju aviona rekao da mora da vidi pilota pre nego što se "baš uznemiri", i pretio imitirajući pokret stiskanja dugmeta.

- Otišao sam da kažem putnicima da je opasnost realna i da moramo nešto da preduzmemo. Pretio je da će razneti avion - rekao je Lionceli.

Kako je saopštila malezijska aviokompanija, avion sa 337 putnika i posadom, bio je u vazduhu samo 30 minuta pre nego što je prinudno sleteo.

Teško naoružani pripadnici policije ušli su u prizemljeni avion nešto pre ponoći po lokalnom vremenu i uhapsili muškarca koji je izazvao paniku.

(Espreso.co.rs / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.