Merkelova je OSULA PALJBU PO AMERICI, ali svi pričaju o Trampovoj neverovatnoj reakciji!
Foto: EPA/Christian Bruna

niko nije očekivao

Merkelova je OSULA PALJBU PO AMERICI, ali svi pričaju o Trampovoj neverovatnoj reakciji!

Kancelarka je bila razočarana ponašanjem najbližih saradnika, SAD i Velike Britanije, pa je njena poruka bila upućena baš njima

Objavljeno:

Nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel posle samita G7 izjavila da "su prošla vremena kada je Evropa mogla potpuno da se osloni na druge" i "da će Evropljani definitivno morati da uzmu sudbinu u svoje ruke", oglasio se i Donald Tramp, predsednik SAD.

Merkelova je bila razočarana ponašanjem najbližih saveznika, SAD i Velike Britanije, te je njena poruka na stranačkom skupu u Minhenu bila upućena upravo njima.

Međutim, američki predsednik je poručio da je "Merkelin predlog sjajan", a njegove reči preneo je portparol Bele kuće Šon Spajser.

ZBOG OVAKVE KRAĐE, TRAMP JE NA METI POLA SVETA: Predsednik SAD ponovo šokirao! Sve, sve - ali ovo se zaista nije očekivalo! (FOTO)

Tramp se pre toga žalio kako "SAD imaju ogroman trgovinski deficit s Nemačkom", te da "Nemci plaćaju mnogo manje nego što bi trebalo za NATO i vojsku, što je veoma loše za SAD".

foto: EPA/Filip Singer

Ipak, Spajser je istakao da uprkos neslaganjima, američki predsednik uglavnom vidi Nemačku i Evropu kao važne saveznike SAD, i pozdravio apel Merkelove Evropljanima da prošire ulogu u sektoru odbrane.

- Predsednik smatra da je veoma dobro što će Evropa poneti svoj udeo u zajedničkom teretu - rekao je Spajser.

Međutim, mnogi su ovu Trampovu reakciju shvatili kao sarkastičnu, a "Foks njuz" je napisao da je "predsednikov odgovor u prevodu značio: Dobro ste se setili da sami brinete o sebi".

(Espreso.co.rs / berliner-zeitung.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.