Evropska unija uz Makedoniju: Mogerini i Han pozdravili izbor vlade Zorana Zaeva!
Foto: Fonetap

ostaviti razlike po strani

Evropska unija uz Makedoniju: Mogerini i Han pozdravili izbor vlade Zorana Zaeva!

Sa 62 glasa "za" i 44 "protiv" i pet uzdržanih, parlament je odobrio novu vladu koju predvodi SDSM

Objavljeno:

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han pozdravili su danas izbor nove makedonske vlade i pozvali sve parlamentarne stranke da zajedno rade na sprovođenju reformi i vraćanju zemlje na put evrointegracija.

EU je spremna da podrži nastojanja nove vlade kao i opozicije da konstruktivno primene sve delove sporazuma iz Pržina kao i hitne reformske prioritete, naveli su Mogereini i Han u zajedničkom saopštenju.

MAKEDONIJA DOBILA NOVU VLADU: Zaev premijer šest meseci nakon izbora!

Oni su izrazili očekivanje da će "sve parlamentarne stranke ostaviti razlike po strani i od početka zajedno raditi na zajedničkoj reformskoj agendi od koje će imati koristi čitava zemlja" naglasivši da je "od suštinskog značaja da se zemlja vrati na put evrointegracija što građani jasno žele i zaslužuju".

Sobranje Makedonije je noćas pred ponoć izabralo novu vladu, koju je sastavio lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev sa dve albanske partije, Demokratskom unijom za integracije (DUI) i Alijansom za Albance.

Vlada je formirana gotovo pola godine nakon vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 11. decembra jer VMRO DPMNE odbijao da preda vlast na kojoj je bio 11 godina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.