Pjongjang preti SAD: Đavolju jazbinu pretvorićemo u prah!
Foto: Reuters

bilo gde i bilo kada

Pjongjang preti SAD: Đavolju jazbinu pretvorićemo u prah!

Pjongjang je u utorak potvrdio da je dan ranije pristupio novom ispaljivanju rakete koja je pala u more u ekskluzivnoj privrednoj zoni Japana, izazvavši međunarodne osude u kontekstu tenzija na poluostrvu

Objavljeno:

Severna Koreja upozorava da je spremna za ispaljivanje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), nakon što je Vašington objavio da je uspešno izveo testiranje presretanja takvog balističkog projektila.

Pentagon je u utorak uspešno izveo probno presretanje interkontinentalnog balističkog projektila kakav želi da proizvede Severna Koreja, saopštila je američka vojska, a Missile Defense Agency (MDA) u saopštenju navodi da je ovo prvi put da je američka vojska uspešno ispitala interkontinentalni projektil.

Raketa je ispaljena iz baze Vandenberg američkih vazduhoplovnih snaga u Kaliforniji i "uspešno je presrela ciljanu interkontinentalnu balističku raketu" bez nuklearne glave, jer se radilo o testu, koja je lansirana iz Regan test sajta na Maršalskim ostrvima u Tihom okeanu.

Rusi udarili novi šamar Crnogorcima: Spisak nepoželjnih poduži, a Milo je u samom vrhu!

Sa svoje strane Pjongjang niže ispaljivanje raketa u okviru programa kojima se Severnu Koreju želi da snabde interkontinentalnim balističkim raketama koje su u stanju nuklearno punjenje da prenesu na američki kontinent.

foto: Reuters

- Spremni smo ispaliti ICBM bilo gde i bilo kad, po nalogu vrhovnog vođe Kim Džong-Una - tvrdi se u Rodong Sinmunu, službenom organu jedine stranke na vlasti u Pjongjangu.

- SAD mora da zna da naša izjava po kojoj možemo pretvoriti u prah đavolju jazbinu našim nuklearnim oružjem nije prazna pretnja - dodaje se u dnevniku.

foto: Fonet / AP

Pjongjang je u utorak potvrdio da je dan ranije pristupio novom ispaljivanju rakete koja je pala u more u ekskluzivnoj privrednoj zoni Japana, izazvavši međunarodne osude u kontekstu tenzija na poluostrvu.

Radilo se o trećem sjevernokorejskom ispaljivanju u tri nedelje i dvanaestom od početka godine.

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.