Rusija: Hoćete objašnjenje zbog hapšenja MILOVOG ČOVEKA? Nema problema, dobićete ga!
Foto: Profimedia

zabrana ulaska

Rusija: Hoćete objašnjenje zbog hapšenja MILOVOG ČOVEKA? Nema problema, dobićete ga!

Let iz Moskve za Tivat je tek bio juče ujutru u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao pre toga da napusti Rusiju

Objavljeno:

Rusija će ponuditi pojašnjenja Crnoj Gori u vezi sa zabranom ulaska za poslanika vladajuće DPS Miodraga Vukovića, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Nije tajna da se Crna Gora pridružila sankcijama EU protiv Rusije, uključujući i onima personalne prirode - rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Miodrag Vuković je inače jedan od dugogodišnjih najbližih saveznika Mila Đukanovića.

Crnogorski poslanik uhapšen u Moskvi, usledila HITNA DEPORTACIJA!

- Uvek smo govorili da zadržavamo pravo da preduzmemo reciporcitetne mere, kao što je praksa u diplomatiji. Crnogorska strana će dobiti relavntna pojašnjenja - navela je Zaharova.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da od zvanične Moskve očekuje da se utvrde prave činjenice i razlozi u vezi sa privodjenjem i deportacijom poslanika vladajuće DPS Miodragom Vukovićem u Moskvi i smatra da su ovom prilikom prekršena osnovna pravila medjunarodnog prava i pravila dobre diplomatske komunikacije.

Vukovića je u nedelju uveče zadržala policija na moskovskom aerodromu Domodedovo uz obrazloženje da je u Rusiji persona non grata, a ubrzo nakon hapšenja, odlučeno je da bude deportovan za Crnu Goru.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MONTENEGRONLINE CRNOGORSKI YOUTUBE KANAL

On je, kako su preneli crnogorski mediji, nekoliko sati proveo u prostoriji na "ničijoj teritoriji" aerodroma, u kojoj su se nalazilo više desetina ljudi u sličnoj situaciji, većinom iz arapskih država.

Let iz Moskve za Tivat je tek bio juče ujutru u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao pre toga da napusti Rusiju.

Vuković je u Crnu Goru došao avionom "Montenegro Erlajnsa".

Pritisci zbog NATO

Pitanje je da li bi ovakav postupak Rusije trebao ikoga da začudi s obzirom da zvanična Moskva već duže vremena vrši pritisak na Crnu Goru zbog njenog pristupanja NATO-u, navodi crnogorski portal CDM.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.