VELIKI POKLON ZA JENKIJE: Kim Džong Un poslao poruku zbog koje se TRESE CEO SVET!
Foto: Reuters

serija proba

VELIKI POKLON ZA JENKIJE: Kim Džong Un poslao poruku zbog koje se TRESE CEO SVET!

Rojters navodi da je Severna Koreja ispalila u ponedeljak najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja je pala u more kod njene istočne obale

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong-un nadgledao je raketnu probu "precizno vođene balističke rakete sposobne za ultraprecizan udar", sapštila je severnokorejska državna Korejska centralna novinska agencija.

On je naredio razvoj još moćnijeg strateškog naoružanja, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, balistička raketa odletela je prema istoku i pogodila planiranu ciljnu tačku uz odstupanje od nekoliko metara, preneo je Jonhap.

PREMINUO PANAMSKI DIKTATOR: Noriega umro u 83. godini života!

Rojters navodi da je Severna Koreja ispalila u ponedeljak najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja je pala u more kod njene istočne obale, u poslednjoj u ubrzanoj seriji raketnih proba kojima prkosi pritiscima iz sveta i pretnjama novim sankcijama.

Istovremeno, severnokorejski lider najavio je da će ta izolovana država razviti još moćnije oružje u više faza. Kako je prenela severnokorejska državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) ta odluka je u skladu sa "rasporedom odbrane" od SAD, prenosi Rojters.

- On je izrazio uverenje da će napraviti veći korak napred, kako bi poslao veći poklon paket 'Jenkijima', kao odmazdu zbog američkih provokacija - prenela je KCNA reči Kim Džong-una.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.