SUSRET DIVOVA: Putin stigao kod Makrona, pogledajte kako je dočekan (VIDEO)
Foto: Reuters

o ovom sastanku danas priča svet

SUSRET DIVOVA: Putin stigao kod Makrona, pogledajte kako je dočekan (VIDEO)

Koje će biti posledice susreta i o čemu će ova dva svetska lidera razgovarati, ostaje da se vidi u narednim satima i danima

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin i novi predsednik Francuske Emanuel Makron su se sastali u Versaju, što je bio dugoočekivani susret ova dva politička lidera.

Bivši premijer Grčke Micotakis preminuo u 98. godini, poznat kao veliki prijatelj Slobodana Miloševića (VIDEO)

Očekuje se da obojica vođa vode bilateralne pregovore oko relavantih tema internacionalnog interesa, a najviše tekuće situacije u Siriji i Ukrajini.

Postoje konfliktna mišljenja oko toga koliko uticaja ovaj sustret može da ima na opštu situaciju između zemalja.

Pojedini eksperti, kao što je ruski ekspert za francuska pitanja, Aleksadner Veršinin smatraju da činjnenica da se razgovor dešava u Versaju "znači da Pariz želi da ispravi neugodan utisak'' bivšeg predsednika Fransoa Olanda koj je prošle godine imao sumnje oko nalaženja sa Putinom.

- Niko nije očekivao da će Makron tako brzo da počne da popravlja odnose sa Rusijom. Danas vidimo očigledan pokušaj da se sat vrati unazad i da se reše sukobi između zemalja kroz direktan kontakt. Rusija je spremna da krene da stvara bilateralne veze iznova. Drugo je pitanje da li je to izvodljivo, jer su kontradikcije veoma duboke - smatra Veršnin.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.