U slučaju da izbije Treći svetski rat, bežite što dalje od ovih država! (VIDEO)

Zvecka se oružjem

U slučaju da izbije Treći svetski rat, bežite što dalje od ovih država! (VIDEO)

Lista zemalja za mnoge je dosta iznenađujuća. Gde je tu Srbija?
Objavljeno:

Na Jutjubu se pojavio zanimljiv snimak pod nazivom "10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svetskog rata". Iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo videti koji su razlozi nesigurnosti. Početak Trećeg svetskog rata? Kamenovana turska ambasada u Moskvi! (FOTO) Lista zemalja koja je objavljena za mnoge je dosta iznenađujuća. Među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mestu nalazi, ni manje ni više, nego naftom bogata Saudijska Arabija. Upravo zbog toga, ovu listu ipak treba uzeti s dozom rezerve.

Evo liste tih zemalja: Sveža krv sa Starog kontinenta: Ove evropske zemlje štancuju najviše džihadista! (FOTO) 10. Izrael Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svetskog rata, sigurno došlo do velikih problema. Uvoze veći deo hrane i goriva, a voda je u čitavoj regiji uvek bila kamen razdora. Poznato je i da Izrael nije naklonjen svojim susedima, a ni oni njima. Sukobi sa Palestincima traju već decenijama.
9. Rusija U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla da bude meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan "Mrtva ruka" (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskom teritorijom. U slučaju nuklearnog napada ili stradanja ruskog vođstva u nuklearnom sukobu, sistem aktivira celo rusko nuklearno oružje na njihovoj teritoriji, piše Biznis insajder. Ovaj sistem nastao je za vreme Hladnog rata i nema potvrde da je isključen.
Iako je Rusija razmatrala da celi sistem bude automatski, ipak se na kraju odlučila da poslednju reč ipak ima ljudski faktor. Kako piše Biznis insajder, u Rusiji postoji poseban bunker koji je za vreme Hladnog rata bio najsigurnije mesto na Zemlji. U tom bunkeru bilo je nekoliko oficira koji su čekali da se ispune tri uslova pre aktivacije sistema. Prvi je "delegiranje", odnosno dobijanje zapovedi da budu spremni, drugi je pogibija celog sovjetskog vrha, a treći je aktivni nuklearni rat. Ako se sve tri lampice upale, tada na scenu stupaju oficiri u bunkeru koji donose konačnu odluku o aktivaciji nuklearne odmazde. Zabrinjavajuće: U Srbiji ima 608 vehabija, prati ih naša tajna služba!
8. Velika Britanija U tim bitkama bi učestvovali najmoderniji lovci i nosači aviona na koje i Velika Britanija trenutno troši milijarde funti. A i od nuklearki ne bi mogla da se sačuva. 7. Kina Veliki ratni konflikt može biti i „deo širih planova za prekrajanje sveta“. Verovatnoća za to će rasti kako ekonomije Azije budu sustizale Zapad, pogotovo što Kina namerava da skine SAD sa pozicije vodeće svetske države. Zbog toga bi bila direktno na udaru! Čak i da ne dođe do rata, veliko zagađenje životne sredine će ih uništiti.
6. SAD Slično kao i sa Rusijom, u slučaju nuklearne pretnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično naoružani, postoji mogućnost da ne bi stigli da aktiviraju oružje pre napada sa drugih strana. Uz to, sukobi na globalnom nivou zemlji bi doneli puno veće probleme po pitanju unutrašnje politike. Razjedinjenost zemlje uzela bi maha, a nemogućnost kontrole dovela bi američki kriminalni milje u nezamislivu prednost.
5. Nemačka Nemačka se nalazi na frontu između dva bloka, pa svakako nije najbolje mesto za život ako dođe do Trećeg svetskog rata. S obzirom na to da je članica NATO-a, nikako ne bi mogla da izbegne sukob. 4. Južna Koreja Svaki sukob između Južne i Severne Koreje doveo bi do velike humanitarne krize, a varnice je lako zapaliti. U ovom slučaju nije važno koja zemlja bi prva napala ovu drugu, katastrofa bi bila zagarantovana!
3. Liberija Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svetskim događajima, uvek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa. Liberija, nedavno najviše pogođena epidemijom ebole, velikim delom zavisi od finansijske pomoći SAD-a, što bi, u slučaju udara na SAD, i za Liberiju bilo pogubno. Kao i za brojne druge zemlje.
2. Solomonska ostrva Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najzavisnija zemlja od strane pomoći, Solomonska ostrva, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našla i zbog svog položaja. Za vreme Drugog svetskog rata bili su strateška tačka između (jugo)istočne Azije i Australije i Novog Zelanda. Oko Solomonskih ostrva tada su se vodile velike bitke, a u slučaju izbijanja novog svetskog rata, verovatno ih čeka slična sudbina.
1. Saudijska Arabija Pomalo neočekivano, ali na prvom mestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju. Iako ima najveće rezerve nafte i dobro sarađuje sa brojnim zemljama, upravo bi nafta i mogla da je "gurne preko ruba". Naime, u slučaju velikog rata, kako se tvrdi u videu, mnoge bi zemlje opkolile one sa naftnim bušotinama, pa tako i Saudijsku Arabiju. S obzirom na to da ona funkcioniše isključivo pomoću zaštitničkih saveza, jer ima vrlo malo svoje vojske, našla bi se u nezavidnoj poziciji.
Osim toga, Saudijska Arabija, poput Izraela, uvozi najveće količine hrane, a i situacija sa pitkom vodom jednako je nezgodna. Iako je Saudijska Arabija monarhija, veliko nezadovoljstvo vlašću vlada i danas, što bi u slučaju sukoba vrlo verovatno dovelo i do potpunog kolapsa iznutra, zaključuje se u videu. Pogledajte video:

24sata.hr

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.