DA SE NAJEŽIŠ: Dečak (10) IZLETEO sa tobogana u akva-parku vrednom 43 miliona dolara! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/newsence

TETURAO SE PO BETONU

DA SE NAJEŽIŠ: Dečak (10) IZLETEO sa tobogana u akva-parku vrednom 43 miliona dolara! (VIDEO)

Prema informacijama “Merkjuri njuza”, u toku “je pregled tobogana”.

Predstavnici proizvođača su na licu mesta, a Smitova je za “Merkjuri njuz” izjavila da je tobogan “bezbroj puta testiran”

Objavljeno: 19:54h

U subotu, na dan otvaranja akvaparka "Vejv" u Dablinu (američka savezna država Kalifornija), desetogodišnji dečak je sleteo s trospratnog vodenog tobogana "Emerald plandž". Dečak se nekoliko metara teturao po betonu i zaradio je ogrebotine na leđima, ali, na sreću, nije ozbiljnije povređen.

- Stajala sam tamo, delovao je uplašeno, ali činilo se da je dobro. Odmah je ustao i otišao u ambulantu za pružanje prve pomoći, gde ga je osoblje pregledalo - izjavila je za ABC7 pomoćnik načelnika gradske uprave Linda Smit.

MASAKR U MISISIPIJU: Najmanje osmoro ljudi poginulo u pucnjavi, napadač uhapšen (FOTO) (VIDEO)

Policija i vatrogasci nisu pozvani zato što su roditelji to odbili. Sami su odvezli dečaka u bolnicu i on je u međuvremenu otpušten.

Vodeni tobogan “Emerald plandž” i drugi tobogan “Dablin skrimer”, zatvoreni su u roku od 90 minuta i nisu radili do kraja dana.

Prema informacijama “Merkjuri njuza”, u toku “je pregled tobogana”.

Predstavnici proizvođača su na licu mesta, a Smitova je za “Merkjuri njuz” izjavila da je tobogan “bezbroj puta testiran”.

Park, čija je izgradnja koštala 43 miliona dolara, dobio je dozvolu za rad tobogana, koji ima nagib od 80 stepeni. Korisnici bi trebalo da prekrste ruke i noge kada se spuštaju, ali dečakove noge su bile odvojene, izvestio je KRON.

Incident u Dablinu dogodio se oko godinu dana nakon nemilog događaja u kome je desetogodišnjem dečaku odsečena glava kada je izleteo s tobogana i upao u zaštitnu mrežu.

Kejleb Tomas Švab poginuo je sedmog avgusta 2016. na toboganu “Ferikt” u akva-parku Šliterban, u Kanzasu.

U SAD ne postoje savezni zakoni o kontroli akvaparkova i inspekcije se obavljaju na nivou država. Poslednja kontrola akvaparka obavljena je 2012, a to je bilo pre nego što je 2014. otvoren tobogan “Ferikt”.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.