Grad ispod grada: Uđite u mrežu tunela džihadista! (FOTO) (VIDEO)

DUBOKO POD ZEMLJOM

Grad ispod grada: Uđite u mrežu tunela džihadista! (FOTO) (VIDEO)

-Toliko ih je mnogo da nismo mogli ni da ih izbrojimo - rekao je kurdski vojni komandant Husein Khuru Murad, čije su snage po osvajanju grada Sindžara došle do neočekivanog otkrića
Objavljeno:

Televizijska stanice Skaj Njuz je na jutujubu objavila video ulaska kurdskih snaga u podzemne tunele ISIS u gradu koji su do nedavno kontrolisali pripadnici te terorističke organizacije. Kurdski borci koji su nedavno zauzeli Sindžar impresionirani su mrežom podzemnih tunela i skloništa koje su izgradili ekstremisti Islamske države, piše Volstrit žurnal. Islamska država preti Srbiji: Spaliće vas plamen rata! (VIDEO)

Printscreen
-Toliko je mnogo tunela da nismo mogli ni da ih izbrojimo - rekao je kurdski vojni komandant Husein Khuru Murad. On je dodao da su, kako su se napadi na Sindžar pojačavali, ekstremisti osmislili sveobuhvatnu mrežu tunela kako bi borci mogli da izbegnu izlaženje na čistinu. U kućama su probili rupe u zidovima kako bi mogli da se kreću između zgrada, tako da spolja niko ne može da ih prati, rekao je.
Printscreen

Muradov pomoćnik, Rad Ahmed Ali, koji je vodio Kurde kroz tunele kaže da ga je jedan posebno impresionirao. Unutar njega, militanti ISIS su izgradili betonsko sklonište ispod kuće, u kom su se sakrivali kada su im pretili vazdušni napadi. Temelji kuće iznad skloništa popustili su nakon vazdušnih napada. Ali, bunker je ostao netaknut.

Blic

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.