LJUDI, OVO VIŠE NIJE ŠALA: Severna Koreja lansirala novu raketu! (FOTO)
Foto: Reuters

POSTAJE OPASNO!

LJUDI, OVO VIŠE NIJE ŠALA: Severna Koreja lansirala novu raketu! (FOTO)

Balistička raketa koju je Severna Koreja danas lansirala dostigla je visinu od oko 560 kilometara, izjavio je južnokorejski vojni zvaničnik

Objavljeno:

Raketa je podsećala na severnokorejsku raketu Pukguksong-2, unapređenu verziju produženog dometa, balističku raketu na tečno gorivo koja se lansira iz podmornice, rekao je neimenovani južnokorejski zvaničnik u telefonskoj izjavi Rojtersu.

Vojska Južne Koreje prethodno je saopštila da je balistička raketa koju je lansirala Severna Koreja letela oko 500 kilometara i da se veruje da je pala nadomak istočne obale te zemlje.

LIFTOVI IM NE RADE, A NA ZIDOVIMA IM VISE DIKTATORI: Ovo je stan prosečne porodice u Severnoj Koreji (VIDEO)

Stručni štab oružanih snaga Južne Koreje i SAD sprovode detaljnu analizu lansiranja.

foto: AP

Predsednik Južne Koreje Mun Dže-in održao je Savet nacionalne bezbednosti u Plavoj kući, kako bi se diskutovalo o lansiranju, saopštio je Kabinet predsednika.

Ovo je novo lansiranje rakete, samo nedelju dana nakon što je Severna Koreja uspešno testirala balističku raketu srednjeg dometa, za koju Pjongjang tvrdi da ima sposobnost da nosi nuklearnu bojevu glavu, a letela je dalje i duže nego bilo koja prethodna lansirana raketa, naveo je AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.