Avioni, jahte, milijarde dolara... Zapadna štampa kaže da sve ovo poseduje Putin. Da li im verujete?
Foto: Reuters

predsedničko bogatstvo

Avioni, jahte, milijarde dolara... Zapadna štampa kaže da sve ovo poseduje Putin. Da li im verujete?

Neke od ovih stvari su stvarno ekstravagantne, ali sve smo to mogli i da očekujemo od Putina.

Objavljeno:

Trenutni predsednik Rusije, Vladimir Putin, ima procenjenu vrednost imovine od čitavih, za većinu ljudi neverovatnih, 70 milijardi dolara.

U periodu od 1999. do 2000. godine, Putin je bio ruski premijer, da bi godinu dana kasnije postao predsednik. 2008. godine, na tom mestu ga je zamenio Dimitrij Medvedev, koji je Putina ponovo postavio na mesto premijera, da bi 2012. godine Putin opet dobio titulu predsednika.

Tramp izabrao novog direktora FBI: Je li ovo naslednik Komija?

2011. godine, okružen novinarima, Putin je izašao iz mutnih voda Crnog mora, prekriven ostacima antičkog blaga, što je bila pojava nekarakteristična za jednog predsednika. Putin je u to vreme bio predstavljen kao moćna persona, džudo majstor, ljubitelj životinja i nedodirljivi vođa Rusije. Ali, pojavio se još jedan PR trik – on je spontano poklonio sat od 10.000 evra malom dečaku sa sela. Kako političar sa prijavljenom zaradom u visini od 140.000 dolara može živeti tako luksuzno? Bilo kako bilo, Vladimir Putin živi život pravog ruskog cara i poseduje brojna bogatstva. Ovo su samo neka od njih.

Satovi:

Putin ima najskuplju kolekciju časovnika, kada posmatramo sve svetske vođe. Barak Obama i Fransoa Oland poseduju časovnike koju su vredni i manje od 200 dolara, ali Putin ima kolekciju čija je procenjena vrednost 750.000 dolara. Najskuplji komad iz njegove kolekcije je Lange & Sohne izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, koje košta oko pola miliona dolara.

Jahte:

Putin ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u njegovoj zemlji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa, što tera neke da se zapitaju šta je on uradio za njih, da bi dobio tako skupoceni izraz njihove zahvalnosti. Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen sa vodopadom.

Automobili:

Vladimir Putin je oduvek voleo automobile. Kako saznajemo, prvi automobil je dobio na poklon od svoje majke, koja ga je dobila na lutriji. On je tada bio na trećoj godini fakulteta. Kada je odrastao, on je nadoknadio sve nedostatke koje imao tokom mladosti. Najnoviji popis njegove automobilske flote broji oko 700 vozila. Čak poseduje i Formula 1 automobile, ali kaže da su mu omiljeni oni koji su napravljeni u Rusiji. Najskuplji auto iz njegove flote je specifična limuzina, dizajnirana samo za njega.

Avioni:

Za Putina, privatni avioni su svakodnevna stvar. Putinova se nije ograničavao na predsednički avion: Poseduje ukupno 43 aviona, čija je procenjena vrednost milijardu dolara.

Toalet od 75.000 dolara:

Ključni element luksuza u jednom od Putinovih aviona je toalet od 75.000 dolara. Ovakve stvari uvek daju dovoljno razloga za budnu pažnju medija.

Palate:

On poseduje 20 masivnih imanja u Rusiji, koji koštaju nekoliko milijardi dolara. Sve njegove palate su luksuzne i visokog kvaliteta, a najimpresivnija je struktura u italijanskom stilu, koja vredi milijardu dolara. Ovaj projekat je bio obavijen velom tajne tokom izgradnje, tako da mediji nisu imali pristup posedu.

Helikopteri:

Pored dosta aviona, Putin poseduje i flotu helikoptera koja je naoružana do zuba, za svaki slučaj, ako nekom neupućenom nesrećniku padne na pamet da pokuša da mu naudi. Putin je ipak malo ispod Baraka Obame kada govorimo o helikopterima – Obamina flota vredi oko 20 milijardi dolara. Ipak, kada prebrojite sve automobile i avione, helikotperi deluju kao suvišni. Najimpresivniji helikopter njegove flote je Mi-8 koji je u potpunosti prilagođen njegovim željama, bezbednosti i komforu.

Degustator:

Da bi se osigurao od bilo kakve mogućnosti da ga otruju, Vladimir Putin je odlučio da se osigura na provereni način: Predsednik Rusije - kao i antički vladari i monarsi iz starih vremena - ima svog degustatora za sve obroke. Iako možda nikada ne biste ni pomislili da danas uopšte postoji radno mesto degustatora hrane, Putin ima čoveka koji to radi po čitav dan.

(Espreso.co.rs / Luxlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.