Nosite burku? U ovoj evropskoj zemlji sledi vam kazna od 150 evra
Foto: AP

diskriminacija?

Nosite burku? U ovoj evropskoj zemlji sledi vam kazna od 150 evra

Izglasane zakonske odredbe deo su opsežnijeg integracijskog zakona na kojem austrijska vlada nastavlja da radi

Objavljeno:

U Austrijskom parlamentu je izglasan zakon kojim se zabranjuje nošenje odevnih predmeta u javnosti kojima se potpuno prekriva lice, a prestupnici će od oktobra ove godine biti novčano kažnjavani iznosom od 150 eura za nepoštivanje ove odredbe.

Izglasane zakonske odredbe deo su opsežnijeg integracijskog zakona na kojem austrijska vlada nastavlja da radi, iako su za oktobar najavljeni vanredni parlamentarni izbori.

ZA MOJU MAMU OD 49 GODINA SVI MISLE DA MI JE DEVOJKA: Slike ove žene će vas bukvalno OBORITI S NOGU! (FOTO) Između ostalog, u ovom zakonskom paketu usvojene su odredbe kojima se zabranjuje distribucija Kurana, a imigranti su obavezni godinu dana učestvovati u integracijskom procesu tokom kojeg će učiti nemački jezik i etiku. Ova je mera usmerena prema izbeglicama i tražiteljima azila, za koje postoji procena kako imaju dobre izglede za ostanak u Austriji.

Od tražitelja azila se takođe očekuje spremnost na volonterski rad za javno dobro, a oni koji to odbiju automatski će izgubiti stečene povlastice. Ovim bi se zakonskim predlogom migrante trebalo učiniti poželjnijim radnicima kod austrijskih poslodavaca.

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.