HAOS U ATINI! Demonstranti u Grčkoj prave nemire ZBOG NOVIH MERA VLADE! (FOTO)
Foto: Reuter

ovaj put je ozbiljno!

HAOS U ATINI! Demonstranti u Grčkoj prave nemire ZBOG NOVIH MERA VLADE! (FOTO)

Grci su se ovaj put odlučili na ozbiljan štrajk koji će poremetiti rad mnogih državnih službi

Objavljeno:

Grčka policija upotrebila je suzavac da bi rasterala demonstrante koji su se u centru Atine okupili na protestu zbog novih mera štednje.

Pozivajući se na svedoke, Rojters navodi da je policija ispalila nekoliko suzavaca. Pojedini demonstranti su policiju zasuli petardama.

AP navodi da je nekolko desetina demonstranata gađalo policiju kamenicama i bakljama, ispred zgrade parlamenta, posle marša oko 12.000 ljudi koji je protekao mirno.

ČOVEK POKUŠAO DA PRESKOČI OGRADU BELE KUĆE: Zamalo incident na sastanku Tramp-Erdogan

Širom Grčke radnici su napustili poslove stupivši u generalni štrajk, za koji se očekuje da će poremetiti rad službi privatnog i javnog sektora. Radnici protestuju zbog novih mera štednje koje će biti primenjivane i posle okončanja trećeg aranžmana sa mešunarodnim kreditorima za finansijski spas Grčke iduće godine.

Javne bolnice rade samo sa hitnim osobljem, a ima prekida i u gradskom prevozu, navodi AP. Kontrolori leta na aerodromima obustavili su posao na četiri sata, u sred dana, što je dovelo do odlaganja ili otkazivanja više od 150 letova. Mornari su započeli četvorodnevni štrajk, koji je počeo u utorak, a ostaviće trajekte u lukama do petka. Radnici protestuju zbog novih mera štednje, za koje će se u parlamentu glasati u četvrtak, a uključuju smanjenja penzija i povećanje poreza.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.