OVO JE DOKTORKA IZ PAKLA: Vadila im organe na živo, ubijala ih benzinom, a plašili su je se i na slici! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia

MONSTRUM!

OVO JE DOKTORKA IZ PAKLA: Vadila im organe na živo, ubijala ih benzinom, a plašili su je se i na slici! (FOTO) (VIDEO)

Nacistička doktorka Herta Oberhauzer u koncentracionim logorima eksperimentisala je sa ženama i decom. Ubijala bi mališane injekcijama nakon čega bi im vadili pluća i druge vitalne organe
Objavljeno:

Među nacističkim doktorima monstrumima jedna žena bila je posebno okrutna i brutalna. Zlo je imalo ime, zvala se Herta Oberhauzer, lekarka iz koncentracioniih logora Aušvica i Rejvensbruka. Jedna od najozloglašenijih lekarki bila je specijalizovana za brutalne eksperimente koji su se izvodili nad ženama i decom.

Nesrećne žene koje bi došle u Hertine ruke najčešće su bile Poljakinje. Vadila bi im organe, često dok su još uvek bile žive. Tako bi ispitivala mogućnost regeneracije organa, kao i transplantaciju kostiju.

SVI TRAGAJU ZA NJIM: Avion nestao kod Bahama, u njemu dvoje dece!

Prema neki zapisima ti eksperimenti su ličili na scene iz horor filmova. Namerno bi ranila zatvorenike, potom bi na otvorene rane nasađivala bakterije s predmeta poput odlomljenog stakla, zarđalih eksera i piljevine. Njene žrtve su je, u agoniji i bolu, doslovno molile da ih ubije. Ubijala bi ih injekcijama, uljem ili benzinom, a njihovo umiranje je trajalo nekoliko minuta u toku kojih su u potpunosti bili pri svesti. Potom bi odstranjivala organe i udove tela na kojim bi dalje vršila eksperimente.

Ubrizgavala otrove deci

foto: Wikipedia

Herta je osim eksperimenata nad logorašicama volela da eksperimentiše sa decom. Ubijala je zdravu decu tako što bi im injekcijama ubrizgavala otrove koji su ubijali u roku od 3 do 5 minuta, a žrtve bi sve vreme bile svesne. Nakon toga je pacijentima vadila pluća i druge vitalne organe i ispitivala efekat otrova.

Jednu tinejdžerku je navodno ubila samo zato što se pomokrila u krevet. Kada bi se pacijenti požalili da su žedni, davala im je vodu sa sirćetom. Rođena na današnji dan 1911. godine, Herta se priključila nacističkoj stranci kao studentkinja.Ona je na suđenju o svojim nacističkim uverenjima i odanosti režimu kazala sledeće:

"To što sam bila žena nije me sprečilo da budem dobra nacionalsocijalistkinja. Mislim da su žene nacistkinje bile podjednako vredne kao i muškarci i da su podjednako verovale u ideologiju nacizma.

"Samo sam htela da im olakšam smrt"

Herta je bila jedina žena na suđenju lijekarima nacistima u Nirnbergu i osuđena je na 20 godina zatvora, ali joj je kazna kasnije smanjena na samo pet godina. Na suđenju je izjavila da je samo želela logorašima da olakša smrt, To je potvrdio i njen bivši šef Karl Gebhard, po čijem nalogu je birala, anestezirala i mučila logoraše:

"Doktorka Oberhauzer se uvek plemenito i s mnogo dobrote odnosila prema bolesnima", kazao je.

Za žrtve Herte Oberhauzer, njeni "zahvati" bili su beskrajno mučenje, bolovi nepodnošljivi. Čim bi rane zarasle, ponovo bi bili "operisani". Drugi, treći, šesti put...Mnogi su umrli od tetanusa, sepse, gubitka krvi, gangrene...

"Kasnije je radila kao porodični lekar"

Nacistički doktori su na suđenju uvek iznova ponavljali da je nevina, a krivicu za zločine su pripisivali režimu. Istraživanje Herte Oberhauzer, naglašavali su, imalo je samo jedan cilj, a to je bilo unapređenje nauke.

Ova "doktorka iz pakla" puštena je iz zatvora 1952. godine zbog dobrog vladanja. Neverovatno je da je posle toga radila kao porodični lekar u Zapadnoj Nemačkoj. Izgubila je dozvolu za rad tek nakon što ju je 1956. godine prepoznala jedna od žrtava logora Rejvensbruk. Dve godine kasnije ukinuta joj je licenca. Preminula je u januaru 1978. u 66. godini života.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.