PUTIN TEŠKO OPTUŽIO AMERIKU: Tajne službe stvorile malver, to će im se obiti o glavu!
Foto: AP

PRAVO U CENTAR

PUTIN TEŠKO OPTUŽIO AMERIKU: Tajne službe stvorile malver, to će im se obiti o glavu!

Predsednik Rusije je ocenio da je malver koji je pogodio internet poslednjih dana "očigledno razvijen u SAD".
Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Pekingu, gde se obratio učesnicima Međunarodnog foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju", da će se američkim obaveštajcima osvetiti malver koji plasiraju na internetu i koji danima pogađa razne institucije širom sveta.

"Rukovodstvo Majkrosofta objasnilo je da je virus stvoren u američkim obaveštajnim službama", naglasio je Putin i dodao da ovakvi napadi i malver "otvaraju vrata" koja "mogu da se okrenu protiv onih koji ih razvijaju i stvaraju".

Zato Putin smatra da hakerski napadi, koji su pogodili hiljade kompjutera u svetu, treba da ohrabre međunarodnu zajednicu da se sajber bezbednošću pozabavi "na najvišem političkom nivou". On je podsetio da je Moskva prošle godine predložila Vašingtonu da sklope bilateralni sporazum o bezbednosti na internetu.

- Nažalost, odbili su naš predlog. Prethodna (američka) administracija kazala nam je da je zainteresovana za oživljavanje tog predloga, ali nije uradila ništa po tom pitanju", objasnio je predsednik Rusije.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.