RUSIJOM HARA "PLAVI KIT": Za  godinu dana zbog ove igre SE UBILO 720 MLADIH!
Foto: AP, Printscreen, Ilustracija

svetski horor

RUSIJOM HARA "PLAVI KIT": Za godinu dana zbog ove igre SE UBILO 720 MLADIH!

Dosadašnji slučajevi pokazuju da su deca "igru" završavala na najstravičnije načine - najčešće skokom sa višespratnice, ali i vešanjem, smrzavanjem u snegu…
Objavljeno:

U poslednje pola godine na desetine samoubistava i pokušaja samoubistava u Rusiji, Ukrajini i Kazahstanu povezuju se sa jezivim onlajn "igrama smrti". Sumnjivih slučajeva bilo je i u Belorusiji, Moldaviji i baltičkim zemljama. U Srbiji još nije zabeležen nijedan slučaj, ali MUP upozorava roditelje da razgovaraju sa decom i da prate njihove aktivnosti, prenosi Blic.

MORBIDNA FB IGRA KOJA PLAŠI SVE RODITELJE HARA SRBIJOM! Oglasio se i MUP povodom Plavog kita!

- Apelujemo na sve građane da, ako se sretnu sa igrom "plavi kit" na društvenim mrežama u našoj zemlji, odmah to prijave policiji. Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a pojačaće aktivnosti na smanjenju opasnosti od eventualne pojave te igre u Srbiji - navodi se u apelu Ministarstva unutrašnjih poslova.

List "Nova gazeta" navodi da je u Rusiji između novembra 2015. i aprila 2016. godine bilo oko 130 samoubistava maloletnika povezanih sa sa grupom "Plavi kit".

Dosadašnji slučajevi pokazuju da su deca "igru" završavala na najstravičnije načine - najčešće skokom sa višespratnice, ali i vešanjem, smrzavanjem u snegu…

ČISTIO SAM DRUŠTVO OD BIOLOŠKOG OTPADA: Jezive reči čoveka koji je smislio IGRU ZBOG KOJE SE DECA UBIJAJU

Ko stoji iza ovih opasnih igara, teško je utvrditi. Postoji više verzija. Jedna od njih je da su organizatori "grupa smrti" ukrajinski nacisti, dok se u Ukrajini govori da se glavni organizatori nalaze u Rusiji.

Psiholozi navode da iza ovakvih grupa stoje psihopate, dok politikolozi ne isključuju mogućnost da iza njih stoje strane obaveštajne službe ili predstavnici rusofobičnih organizacija, čiji je cilj destabilizacija ruskog društva. Spominje se i veza sa terorističkim grupama ili narko-mafijom, a takođe neki tvrde da iza "grupa smrti" stoji - novac.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.