U TOKU JE NAJVEĆI HAKERSKI NAPAD U ISTORIJI: Ugrožen ceo svet, korišćeno tajno ŠPIJUNSKO ORUŽJE AMERIČKE DRŽAVE!
Foto: Pixabay

šta se ovo dešava

U TOKU JE NAJVEĆI HAKERSKI NAPAD U ISTORIJI: Ugrožen ceo svet, korišćeno tajno ŠPIJUNSKO ORUŽJE AMERIČKE DRŽAVE!

U napadu su upotrebljeni supertajni kodovi NSA koje su ranije objavili hakeri
Objavljeno:

Globalni hakerski napad koji je zasad pogodio skoro 100.000 ljudi u 99 zemalja kao oružje iskoristio je hakerska oruđa američke bezbednosne službe NSA, koje su nedavno objavili hakeri.

Na udaru napada su britanski zdravstveni sistem (zbog pada kompjuterskog sistema juče su vraćali pacijente kućama), kompanija za isporuku pošiljki FedEx, ruska i španska telekomunikaciona mreža...

Sajber-iznuđivači prevarili su svoje žrtve tako što su im "podmetnuli" zarazbe atačmente u mejlovima koje su ovi dobijali (razne ponude za poslove, bezbednosna upozorenja i sl.), i tako im zarazili kompjutere sa softverom koji ga automatski zaključava i traži 300 do 600 dolara za otključavanje.

Primećeno je da su neke žrtve platile traženu sumu u bitkoinima. Dosad je zabeleženo skoro 100.000 infekcija u 99 država sveta, a najviše žrtava bilo je u Rusiji, Ukrajini i na Tajvanu.

Ipak, najteže napade doživela je Britanija, gde su bolnice i klinike morale da vraćaju pacijente kućama, zbog gubitka pristupa kompjuterima.

Međunarodna kompanija za isporuku pošiljki FedEx objavila je da su neki od njenih kompjutera zaraženi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.