Severna Koreja odlučna: Traže se  teroristi koji su planirali ubistvo lidera!
Foto: Reuters

PLAN ATENTATA

Severna Koreja odlučna: Traže se teroristi koji su planirali ubistvo lidera!

CIA i Bela kuća odbili su da komentarišu saopštenje ministra državne bezbednosti Severne Koreje prošle nedelje, prenosi Rojters
Objavljeno:

Severna Koreja zahteva izručenje osumnjičenih terorista, koji su navodno planirali ubistvo lidera te zemlje Kim Džong Una biohemijskom supstancom.

Državna agencija Severne Koreje KCNA prošle nedelje optužila je Centralnu obaveštajnu agenciju SAD da imaju plan da izvrše atentat na "vrhovno vođstvo" biohemijskim oružjem.

Tenzije na Korejskom poluostrvu visoke su već nedeljama, izazvane strepnjama da će Severna Koreja možda izvršiti šesti nuklearni test ili izvršiti još jednu raketnu probu, kršeći tako rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Severna Koreja: CIA i Južna Koreja su pokušale da ubiju Kim Džong Una!

- Kabinet centralnog tužioca zatražiće izručenje tih kriminalaca i biće im suđeno po relevantnom zakonu - saopštio je ministar spoljnih poslova Severne Koreje Han Song Rjol stranim diplomatama i novinarima u Pjongjangu, što je prenela kineska novinska agencija Sinhua. CIA i Bela kuća odbili su da komentarišu saopštenje ministra državne bezbednosti Severne Koreje prošle nedelje, prenosi Rojters. Južnokorejska obaveštajna služba rekla je da su optužbe neosnovane.

foto: Reuters

Han je "deklarisao principijalan stav vlade da sazna sve o terorističkim manijacima i bez milosti ih zbriše s lica zemlje", saopštila je agencija KCNA u izveštaju o brifingu. Ni KCNA ni Sinhua nisu obrazložili koliko osumnjičenih Severna Koreja traži, ali je kineska agencija prenela da se Severna Koreja zavetovala da će ih "loviti do poslednjeg u svakom ćošku sveta".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.