POLA KENIJE POD VODOM: Ovakve poplave svet nije video, više od 30 nastradalih osoba (VIDEO)
Poplave u Keniji, Foto: Printscreen/Twitter/@edwinsifuna

prirodna katastrofa

POLA KENIJE POD VODOM: Ovakve poplave svet nije video, više od 30 nastradalih osoba (VIDEO)

Prema poslednjim podacima najmanje 32 osobe su poginule

Objavljeno:

Jake kiše su počele da padaju sredinom marta, ali su se obilni pljuskovi pojačali tokom protekle nedelje

Prema poslednjim podacima najmanje 32 osobe su poginule, dok se dve vode kao nestale, usled katastrofalnih poplava koje su pogodile Keniju! Kako je preneo CNN, gotovo pola države je potopljeno, dok je ugroženo više od 100.000 ljudi.

Jake kiše su počele da padaju sredinom marta, ali su se obilni pljuskovi pojačali tokom protekle nedelje, što je dovelo do masovnih poplava. Kenijski Crveni krst je saopštio da je od početka marta intervenisao u skoro 200 spasilačkih akcija U prestonici Najrobiju zatvoreni su brojni putevi, a nekoliko naselja je potopljeno juče nakon još jednog dana obilnih padavina.

- Situacija u Najrobiju je eskalirala do ekstremnih nivoa. Vlada okruga je uprkos svim svojim naporima nadvladana. Potrebne su nam sve nacionalne službe za hitne slučajeve, moraju da se mobilišu da spasavaju živote - napisao je gradski senator Edvin Sifuna na svom profilu na društvenoj mrežu Iks, bivšem Tviteru.

On je podelio video snimak stanovnika zarobljenih na krovovima njihovih kuća u jednom divljem naselju u Najrobiju.

Crveni krst Kenije saopštilo je da je spasilo 18 ljudi u naselju Mathare 4A. Na dva glavna autoputa iz Najrobija u sredu su bile velike gužve nakon što su poplavljeni delovi saobraćajnica. Četiri puta su zatvorena, a na dva su uvedene vanredne mere.

Saobraćajna policija i naš tehnički tim su na terenu da usmere saobraćaj i unaprede bezbednost učesnika u saobraćaju, naveli su nadležni.

Kenijske železnice obustavile su prigradske vozove širom zemlje. Meteorolozi su istovremeno najavili nove padavine u većem delu zemlje.

Bonus video:

00:23

Pljusak u centru grada

(Espreso/Telegraf.rs/O.S./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.