OGLASILA SE MEĐUNARODNA AGENCIJA ZA ATOMSKU ENERGIJU O IRANSKIM NUKLEARNIM LOKACIJAMA NAKON NAPADA!
IAEA, Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

PAŽLJIVO PRATE SITUACIJU

OGLASILA SE MEĐUNARODNA AGENCIJA ZA ATOMSKU ENERGIJU O IRANSKIM NUKLEARNIM LOKACIJAMA NAKON NAPADA!

IAEA navodi i da veoma pažljivo prati situaciju

Objavljeno:

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da može da potvrdi da nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama, nakon što je došlo do aktiviranja iranske protivvazdušne odbrane iznad Isfahana i izveštaja da su se čule eksplozije u toj oblasti, u kojoj se nalazi velika vazdušna baza, kompleks za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je prethodno za CNN da je Izrael jutros izveo napad na teritoriju Irana, a iranska državna televizija prenela je da su uništena tri drona iznad Isfahana, nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane.

U objavi IAEA na X platformi ponavlja se poziv stranama na ekstremnu uzdržanost i upozorenje da nuklearna postrojenja nikada ne bi trebalo da budu meta u vojnim sukobima.

IAEA navodi i da veoma pažljivo prati situaciju.

Iranska agencija IRNA javila je prethodno da je PVO dejstvovao u nekoliko iranskih pokrajina, ne navodeći zbog čega, a agencija Tasnim prenela je da su iranska nuklearna postrojenja bezbedna i netaknuta.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.