SVE OČI UPRTE U PRINCA VILIJAMA ZBOG OVIH REČI: "Kejt i ja..."
Kejt i Vilijam, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

SLUŽBENE DUŽNOSTI

SVE OČI UPRTE U PRINCA VILIJAMA ZBOG OVIH REČI: "Kejt i ja..."

Princ Vilijam i Kejt Midlton godinama su posvećeni borbi za brigu o mentalnom zdravlju

Objavljeno:

Princ Vilijam vratiće se sutra službenim dužnostima nakon uskršnjih praznika, koje je proveo sa Kejt Midlton i njihovom decom Šarlot, Džordžom i Lujem.

Biće to njegov prvi javni angažman nakon što je princeza od Velsa pre skoro mesec dana saopštila da vodi bitku sa rakom. Uoči tog anažmana objavljena je njegova nova poruka, izuzetno značajna.

Princ od Velsa obratio se porodicama onih koji su počinili samoubistvo, iz zajednice vojnih veterana. Poruka je deo predgovra serije vodiča za vojne veterane i njihove najmilije, i objavila ju je dobrotvorna organizacija Suicide Bereavement UK.

Princ Vilijam i Kejt Midlton godinama su posvećeni borbi za brigu o mentalnom zdravlju.

"Molim vas, znajte da niste sami ključno da se čuju glasovi onih koji su ožalošćeni zbog samoubistva. Nema vremenskog ograničenja za suočavanje sa tugom, ali Ketrin i ja smo se tokom godina susreli sa mnogim ožalošćenim porodicama i znamo snagu koja dolazi od deljenja iskustva, čak i u najtragičnijim okolnostima", poručio je princ Vilijam, navodi Mirror.

Kejt i Vilijam
Kejt i Vilijamfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski prestolonalsednik posetiće sutra Suri i zapadni London kako bi istakao "uticaj koji na zajednicu i okolinu imaju organizacije u tom području, svojim radom", piše Daily mail.

Princ Vilijam koji se nedavno zajedno sa Kejt Midlton oglasio na X mreži, prvo će posetiti dobrotvornu organizaciju Surplus to Supper gde će videti kako se višak hrane dostavlja, razvrstava i prepakuje za isporuku društvenoj organizaciji. Otići će zatim u centar za mlade u zapadnom Londonu koji prima redovne isporuke viška hrane od dobrotvorne organizacije i saznaće kako to koristi mladim ljudima.

Njegov povratak dužnosti u skladu je sa najavma jer se isticalo da će se vratiti poslu posle 17. aprila. Kejt bi mogla da se pojavi na određenim javnim događajima, ako joj to zdravstveno stanje dozvoli. Prošla su tri meseca otkako je imala tešku, planiranu operaciju abdomena u Londonu.

Oglasio se i princ Hari

Princ Hari danas se uključio preko video poziva iz svog doma u Kaliforniji na godšnjem sastanku svoje kompanije za eko turizam Travalyst. Mnogi ga nisu očekivali jer njegovo ime nije pomenuto kada su se ranije najavili novi ciljevi ove firme.

"Putovanje i turizam se oslanjaju na destinacije koje na okupu drže zajednice, bez kojih nemamo gde da putujemo. Zajednice su srce putovanja i moramo da budemo bolji uz pomoć ljudi koji su čuvari mesta koja posećujemo", rekao je Hari kojeg narednog meseca čeka važan put, kako se najavljuje i to bi mogla da bude šansa sa njegovom porodicom u Britaniji, navodi Daily mail.

Hari je Travalyst pokrenuo 2019. u Londonu sa suprugom Megan Markl dok su još bili zaposleni članovi dvora. Ekologija je njegovo polje interesovanja što ga spaja sa ocem Čarlsom koji je takođe posećen zaštiti životne okoline. Otac i sin dele niz zaejdiničnih interesovanja, u koje spada i polo kao omiljeni sport.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso / Blic Žena / Jelena Milenković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.