OGLASIO SE BAJDEN NAKON NAPADA IRANA NA IZRAEL: Evo šta je imao da PORUČI
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

HAOS

OGLASIO SE BAJDEN NAKON NAPADA IRANA NA IZRAEL: Evo šta je imao da PORUČI

Bajden je rekao da će on i drugi zapadni lideri "koordinirati ujedinjeni diplomatski odgovor" na iranski napad

Objavljeno: 10:12h

Džo Bajden je poručio Izraelu da neće učestvovati u kontraofanzivi na Iran.

Američki predsednik Džo Bajden oglasio se u toku noći i osudio napad Irana dronovima na Izrael, međutim poslao je i jasnu poruku premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da SAD "neće učestvovati u bilo kakvoj ofanzivi na Iran". Nisu u pitanju direktno njegove reči, nego izjava istaknutog člana njegove administracije za Si-En-En.

Džozef Bajden
Džozef Bajdenfoto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Prema Bajdenovim rečima, gotovo svi dronovi i rakete koje je "ispalio" Iran su presretnuti, dok je dodao da će na sastanku sa liderima G7 još jednom osuditi nasilje. "Izrael je pokazao izuzetan kapacitet da se odbrani i porazi čak i od napada kakav je ovaj, bez presedana - šaljući jasnu poruku svojim neprijateljima da ne mogu efikasno da ugroze bezbednost Izraela", navodi se u saopštenju Bajdenove kancelarije posle razgovora sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Bajden je rekao da će on i drugi zapadni lideri "koordinirati ujedinjeni diplomatski odgovor" na iranski napad, ukazujući da vojni odgovor trenutno nije na stolu. U saopštenju se navodi da je napad Izraela bio samo na vojne objekte, dodajući da je Iran napad izveo preko Jemena, Sirije i Iraka.

Bonus video:

03:50

TAKER ZAUSTAVIO NAPAD SAD NA IRAN! Novinarka iznela šok tvrdnje: Karlson ima OGROMAN UTICAJ na Trampa, ali se ne bori za njega

(Espreso/Mondo/M.V./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.