OGLASIO SE PORTPAROL IZRAELSKE ODBRANE: "Kada čujete sirene, krenite prema skloništima"
Vojska Izraela, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

opasnost od napada

OGLASIO SE PORTPAROL IZRAELSKE ODBRANE: "Kada čujete sirene, krenite prema skloništima"

On objašnjava da će bespilotnoj letelici trebati "nekoliko sati" da stigne do Izraela, a sirene će se oglasiti ako bilo koja oblast bude ugrožena

Objavljeno:

Dajući televizijsku izjavu, portparol IDF-a kontraadmiral Danijel Hagari rekao je da je Izrael "dobro pripremljen" za napad.

- Unapred smo se pripremili za različite scenarije. Da bismo presreli ova lansiranja, imamo krugove zaštite i od mornarice i od vazduhoplovstva na nekoliko slojeva - dodaje on.

On objašnjava da će bespilotnoj letelici trebati "nekoliko sati" da stigne do Izraela, a sirene će se oglasiti ako bilo koja oblast bude ugrožena.

- Pokušaćemo da ih sprečimo da dođu do izraelske teritorije, to je naš zadatak - kaže on, pieš Sky News.

- Ako uđu u izraelski vazdušni prostor, onda ćete čuti sirene i alarme gde god uđu ove pretnje i mi ćemo ih presresti - rekao je Hagari.

U javnom obraćanju upozorio je građane da kada čuju sirene krenu prema skloništima te da tamo čekaju daljnje informacije kao i da se informiraju isključivo preko službenih kanala.

Hagari je rekao da dronovima treba neko vrijeme da stignu do Izraela, ali da nema potrebe za panikom.

Podsećamo, Iran je lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu, javlja Nešenel Independent.

Iranski državni mediji ranije su potvrdili da su iranski komandosi zauzeli brod koji je povezan sa Izraelom kod Ormuskog moreuza.

Sa druge strane, izraelska vojska upozorava da će Teheran snositi posledice ako nasilje u regionu eskalira. Kompanija MSC navela da je na brodu 25 članova posade.

Bonus video:

04:36

SIRIJA MOŽE DA UGROZI IZRAEL I SAD POMOĆU SPECIJALNE TAKTIKE! Prof. Petričković upozorava: Ozbiljanu su faktor i snažna varnica!

(Espreso/Telegraf.rs/K.P./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.