BRIDŽIT MAKRON UZVRAĆA UDARAC NAKON SKANDALOZNIH TVRDNJI: Pričalo se da je ROĐENA KAO MUŠKARAC, a ona...
Bridžit Makron, Foto: Profimedia

SKANDALČINA

BRIDŽIT MAKRON UZVRAĆA UDARAC NAKON SKANDALOZNIH TVRDNJI: Pričalo se da je ROĐENA KAO MUŠKARAC, a ona...

Prva dama Francuske se pre braka sa Makronom prezivala Tronje.

Objavljeno: 13:52h

Brižit Makron tužila je zbog klevete Natašu Rej ženu koja tvdi da je prva dama Francuske rođena kao muškarac. Ročište je pomerano sa marta 2025. na 19. jun 2024. na zahtev advokata supruge Emanuela Makrona, a nkon tvrdnji Rej da je Brižit rođena pod imenom Žan Mišel Tronje.

Novinarka Nataša Rej je tvrdnje o Brižit Makron iznela u intervjuu na Jutjubu 2021. i od tada su se glasine raširile, rekao je advokat prve dame Francuske i zatražio da se saslušanje ubrza, jer se pojavila zabrinutost nakon što su se takve glasine proširile izvan Francuske u Ameriku.

"Poslednjih nedelja naročito na međunarodnom niovu, preko influenserke Kendis Ovens, koja je sve to prenela, šteta po moju klijentkinju povećala se iz dana u dan", izjavio je.

Kendis Ovens je prošlog meseca na Tviteru (X mreži) poručila da je spremna da stavi svoj profesionalni ugled na kocku kako bi dokazala kontroverznu teoriju o Brižit Makron. O tome je pričala i u svom podkastu. Kendis je rekla da je supruga francuskog predsednika "promenila pol u 30. godini, da nije rodila troje dece kao što se govori i da njen pokojni suprug nikada nije postojao".

Bridžit Makron
Bridžit Makron foto: Profimedia

Priče o tome da je Brižit Makron navodno rođena kao muškarac izneo je 2021. list "Faits et Documents" nakon što je Emanuel Makron izabran za predsednika Francuske. A prošlog meseca je ćerka Brižit u intervjuu Paris Match pričala o toj temi. Ona je imala samo 10 godina kada je saznala da je njena mama učiteljica bila u vezi s učenikom koji je 25 godina mlađi od nje.

"Zabrinula sam se za stanje u društvu kada sam čula šta kruži društvenim mrežama, da je moja majka bila muškarac", rekla je.

Nataša Rej je u intervjuu za Le Nouvel Obs rekla da neće moći da bude na ročištu u junu, jer boluje od raka. Njen advokat je potvrdio da će na dan suđenja potražiti novu lekarsku potvrdu.

Ona je zajedno sa medijumom Amandin Roj kažnjena prošlog meseca "simboličnom kaznom" zbog iznošenja tvrdnji o Brižit Makron. Sud u Normandiji odredio je da plate po 1.700 funti i proglašene su krivim za klevetu. Kazne su smanjene nakon žalbe.

1 / 9 Foto: Profimedia

Roj je morala da plati 850, a Rej 400 funti. Njih dve su nakon toga rekle da ih je vlast zastrašivala kao i da ultra zaštićeni estamblišment u Parizu krije državnu tajnu.

U intervjuu iz 2021. iznele su kontroverzne navode, a ime Žan Mišel Tronje je zapravo ime brata Brižit Makron, piše Daily mail. Prva dama Francuske se pre braka sa Makronom prezivala Tronje.

Taj video trajao je četiri sata, i imao je 470.000 pregleda pre nego što je obrisan sa Jutjuba. Le Figaro je 2021. objavio da prva dama Francuske planira da tuži one koje su pokrenuli teorije zavere o njoj.

Bonus video:

00:43

Mika i Giba promenili pol

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.