ODBIJEN TRAMPOV ZAHTEV ZA ODBACIVANJE SLUČAJA: U pitanju nezakonito držanje poverljivih dokumenata
Foto: EPA/Erik S Lesser

JAVLJENO JE

ODBIJEN TRAMPOV ZAHTEV ZA ODBACIVANJE SLUČAJA: U pitanju nezakonito držanje poverljivih dokumenata

Kada je reč o ovom slučaju, još uvek su nerešeni Trampovi agrumenti da ima predsednički imunitet i da je selektivno na meti tužilaca

Objavljeno:

Savezni sudija na Floridi Ejlin Kenon odbila je danas argument Donalda Trampa da bi slučaj koji optužuje bivšeg predsednika SAD da je nezakonito držao poverljive dokumente trebalo da bude odbačen jer je smatrao da je to njegova lična evidencija.

Tramp je tvrdio da zadržao visoko poverljiva dokumenta na imanju na Floridi na osnovu američkog zakona koji dozvoljava bivšim predsednicima da zadrže ličnu evidenciju koja nema veze sa njihovim službenim odgovornostima, preneo je Rojters.

Donald Tramp, Tramp
foto: EPA/Erik S Lesser

Kenon je na ročištu održanom 14. marta izrazila skepsu da bi slučaj trebalo odbaciti na osnovu Trampovog argumenta, ali je rekla da on može imati „nekog uticaja“ u okviru odbrane na suđenju.

Ona je 18. marta zatražila i od Trampa i od specijalnog savetnika Džeka Smita, koji je pokrenuo slučaj, da predlože uputstva budućoj poroti o tome kako da razmotri Trampove tvrdnje da su dokumenta bila lična.

Kada je reč o ovom slučaju, još uvek su nerešeni Trampovi agrumenti da ima predsednički imunitet i da je selektivno na meti tužilaca.

Bonus video: NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ! Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice

02:36

NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ! Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.