Si posadio drveće u Pekingu podstičući nacionalne napore u pošumljavanju u cilju izgradnje prelepe Kine
Si Đinping sadi drveće, Foto: Kineska medijska grupa

SVAKA ČAST

Si posadio drveće u Pekingu podstičući nacionalne napore u pošumljavanju u cilju izgradnje prelepe Kine

Dok je sadio drveće, pitao je i decu na lokalitetu o njihovom učenju, životu i učešću u radu i sportu

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping prisustvovao je u sredu dobrovoljnoj akciji sadnje drveća u Pekingu i pozvao na napore širom zemlje u pošumljavanju kako bi se zajedno izgradila prelepa Kina.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije, izneo je ove napomene dok je prisustvovao aktivnostima sadnje drveća u parku-šumi u pekinškom okrugu Tongdžou.

On je rekao da aktivnost sadnje drveća ima za cilj da pozove sve ljude da preduzmu akcije i pridruže se naporima sadnje drveća i pošumljavanja kako bi se dodala zelenija nijansa izgradnji prelepe Kine.

Na mestu sadnje, Si je mahanjem ruke pozdravio masu prisutnih ljudi koji su učestvovali u akciji i uzeo lopatu da se pridruži aktivnosti. Zasadio je sadnice više vrsta drveća.

Dok je sadio drveće, pitao je i decu na lokalitetu o njihovom učenju, životu i učešću u radu i sportu. On je istakao da mala deca treba da se bave radom i pošumljavanjem od detinjstva i razvijaju svest da poštuju i vole prirodu. Tokom razgovora sa zvaničnicima i lokalnim stanovništvom na licu mesta, Si je podsetio da se ove godine u Kini obeležava 45. godišnjica uspostavljanja Nacionalnog dana sadnje drveća i ocenio da su Kinezi postigli izuzetna dostignuća u svojoj posvećenosti sadnji drveća i pošumljavanju.

Međutim, nedostatak šumskih resursa je i dalje istaknut problem u zemlji, ukazao je Si pozivajući na naporan rad s generacije na generaciju na njegovom rešavanju.

Da bi Kina postala zelenija, potrebno je uložiti napore da se unapredi ozelenjavanje velikih razmera, prošire kanali za pretvaranje voda i planina zemlje u neprocenjivo bogatstvo sa naglaskom na kvalitet i efikasnost i ojačati zaštitu šumskih i travnjačkih resursa sa čvrstim anti-požarnim radom, primetio je Si.

Pozvao je na više napora u unapređenju Programa šuma u tri severna pojasa za učvršćivanje zelenog Velikog zida u severnoj Kini, pozivajući na mobilizaciju snaga iz svih krugova.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.