Kineski premijer sastao se sa francuskim ministrom spoljnih poslova u Pekingu
Foto: Kineska medijska grupa

kina

Kineski premijer sastao se sa francuskim ministrom spoljnih poslova u Pekingu

Li je istakao da su kinesko-francuski odnosi veoma važni među odnosima Kine sa zapadnim zemljama

Objavljeno:

Kineski premijer Li Ćijang sastao se juče u Pekingu sa francuskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Stefanom Sežourneom.

Li je istakao da su kinesko-francuski odnosi veoma važni među odnosima Kine sa zapadnim zemljama, što ne samo da koristi narodima dve zemlje, već ima i dubok uticaj na svet.

Li je napomenuo da se ove godine obeležava 60. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Francuske, Kina je spremna da sarađuje sa Francuskom na sprovođenje važnog konsenzusa lidera dve zemlje, jačanje razmene na svim nivoima, negovanje tradicionalnog prijateljstva, produbljivanje korisnih saradnji, jačanje međusobnog razumevanja i bilateralnih odnosa, iskorišćavanje stabilnosti svojih odnosa kako bi se promovisao bolji razvoj dve zemlje, kao i razvoj sveta.

Kina je uvek videla Francusku kao prioritetnog partnera i spremna da iskoristi potencijal saradnje u oblastima kao što su zelena energija, naučno-tehnološka inovacija, napredna proizvodnja, veštačka inteligencija i digitalna ekonomija.

Sežourne je rekao da Kina čvrsto podržava politiku „Jedne Kine“ i spremna da sarađuje sa Kinom na produbljivanju razmene i saradnje u oblastima ekonomije i trgovine, zaštite životne sredine, veštačke inteligencije i međuljudske razmene.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.