BOGATSTVO OVE ŽENE ĆE VAS ZAPREPASTITI: Doslovno se KUPA U PARAMA, a jedna TRAGEDIJA joj je umalo UNIŠTILA ŽIVOT...
Žaklin Mars, Foto: EPA-EFE/RON SACHS / POOL

Životna priča

BOGATSTVO OVE ŽENE ĆE VAS ZAPREPASTITI: Doslovno se KUPA U PARAMA, a jedna TRAGEDIJA joj je umalo UNIŠTILA ŽIVOT...

Žaklin Mars, zajedno sa svojom braćom, je naslednica jedne od najvećih kompanija na svetu - Mars

Objavljeno:

Žaklin Mars je četvrta najbogatija žena na svetu sa ukupnim bogatstvom od 38,3 milijardi dolara.

Žaklin je ćerka Foresta Marsa i unuka Frenka Marsa, osnivače jedne od najpoznatijih firmi za proIzvodnju slatkiša Mars Inc. Žaklin poseduje i udeo od oko 30 posto cele kompanije i u njenom je odboru. Završila je antropologiju, a u kompaniji je radila od 1982. godine do 2001. kad se penzionisala, ali i nakon toga je ostala u odboru do 2016. godine.

Pored svoje karijere u firmi Mars, ona je i veliki filantrop, aktivni član mnogih odbora u Ameri, koji uključuju i Nacionalnu operu u Vašingtonu.

Mars Inc - magnat u hrani za ljude, ali i životinje

Mars Inc je osnovan davne 1911. godine, a prvo veliko otkriće je bila Milky way čokoladica, u 1923. godini, za koju je zaslužan Forest Mars. Za nju ga je inspirisao milkšejk koji je pio, a nakon nje nastala je i čokoladica Snikers u 1930. godine, a 1932. godine nastaje čokoladica koja nosi njihovo prezime - mars. Forest prebacuje firmu u Čikago 1929. godine, kada firma dobija izgled kakav danas znamo.

Pored ovih čokoladica, kompanija pravi i popularne čokoladice Twix, Bounty, M&M, ali i hranu za životinje Pedigre, Viskas, Nutro i druge. Zbog ovoga kompanija se vrednuje na preko 50 milijaradi dolara

Snikers čokoladica
Snikers čokoladicafoto: Profimedia

Od detinjstva se bavila jahanjem, čak je i učestvovala na takmičenjima, ai danas je uključena u uzgoj konja i trke, a ima i svoju ergelu.

Iza sebe ima dva braka, i troje dece, međutim, svesna svog bogatsva uvek se trudila da se distancira od tog sveta i čuva svoj život privatnim. Sve ovo se promenilo 2013. godine kada je Mars, tada 74godišnjakinja imala stravičan udes u kome je preminula jedna osoba.

Do udesa je došlo u blizini njene kuće u Severnoj Virdžiniji. Njen auto je udario vozilo u kome se nalazilo šest ljudi. Baka koja je preminula je imala 86 godina, a njena unuka koja je vozila je u trenutku nesreće bila osmi mesec trudnoće i doživela je pobačaj.

Žaklin Mars
Žaklin Marsfoto: EPA-EFE/RON SACHS / POOL

Na test urađenom 72 sata posle nesreće, utvrđeno je da Žaklin nije imala alkohol ili bilo koji drugi opijat u organizmu. Navela je kako je zaspala tokom vožnje i na sudu je kažnjena za neodgovornu vožnju. Za ovu nesreću dobila je kaznu ne veću od 2.500 dolara, ali i mogućnost na godinu dana zatvora.

Međutim, porodica nastradale žene je javno oprostila Žaklin, koja do tada nije imala ni jednu saobraćajnu nezgodu, i zamolila sud da joj ne daje zatvorsku kaznu.

Bonus video:

04:49

BRZE VESTI 31.03.2024

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.