LEPA GRADONAČELNICA PRONAĐENA MRTVA, NACIJA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Imala je samo 27 godina, a hororu tu nije kraj!
Brižit Garsija, Foto: Ariel Ochoa / imago stock&people / Profimedia

ATENTAT?

LEPA GRADONAČELNICA PRONAĐENA MRTVA, NACIJA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Imala je samo 27 godina, a hororu tu nije kraj!

Garsija je bila u partiji Pokret građanske revolucije bivšeg predsednika Rafaela Koree

Objavljeno:

Najmlađa gradonačelnica Ekvadora Brižit Garsija (27) i gradski službenik pronađeni su juče rano ujutro ubijeni u automobilu, saopštila je ekvadorska policija.

Vlasti te južnoameričke zemlje krive trgovinu drogom za talas nasilja u zemlji, piše Rojters.

Nacionalna policija saopštila je da istražuje smrt 27-godišnje gradonačelnice San Visentea i Jaira Loora, njenog direktora komunikacija, nakon što su njihova tela otkrivena u provinciji Manabi. Oboje su ubijeni, saopštila je policija.

"Ovo je atentat"

Kasnije juče, policija je saopštila da je pucnjava došla iz iznajmljenog automobila i da su pratili GPS sistem vozila. Garsija je bila u partiji Pokret građanske revolucije bivšeg predsednika Rafaela Koree.

Korea i Luisa Gonzales, predsednički kandidat stranke na nedavnim izborima, nazvali su Garsijino ubistvo atentatom. „Upravo sam saznao da su ubili našeg kolegu gradonačelnika San Visentea, Brižit Garsiju“, objavio je Gonzales na Iks.

Prošlog leta ubijen je predsednički kandidat koji je bio glasni kritičar korupcije i organizovanog kriminala.

Garsija je najnovija politička ličnost u Ekvadoru koja je ubijena od ubistva predsedničkog kandidata Fernanda Viljavisensija prošlog avgusta.

Brižit Garsija
Brižit Garsijafoto: Ariel Ochoa / imago stock&people / Profimedia

Vilavisencio, glasni kritičar korupcije i organizovanog kriminala, ubijen je tokom kampanje dve nedelje pre predsedničkih izbora. Predsednik Danijel Noboa proglasio je vanredno stanje u januaru zbog porasta nasilja nakon što su naoružani napadači upali u TV stanicu tokom direktnog prenosa. Noboa je takođe označio 22 kriminalne grupe kao terorističke organizacije.

Ranije ovog meseca produženo je vanredno stanje u Ekvadoru. U saopštenju, Naboina vlada je osudila ubistva i rekla da sarađuje sa tužiocima i policijom kako bi osigurala brzu istragu. Jačaćemo politiku javnog reda sve dok ne postigne bezbednost i mir za sve Ekvadorce“, saopštila je vlada.

Bonus video:

06:25

ARKAN MISLIO DA ĆE GA NJEGOVE UBICE ZAŠTITITI! Radulović: Pozdravio sa njima pred atentat, a najviše ga koštala JEDNA ZABLUDA

(Espreso/ Index.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.