NAJNOVIJA VEST, HITNO SE OGLASIO MUP RUSIJE: Ovo je saopšteno i tiče se STRAŠNOG TERORISTIČKOG NAPADA
Moskva, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

STRAŠNO

NAJNOVIJA VEST, HITNO SE OGLASIO MUP RUSIJE: Ovo je saopšteno i tiče se STRAŠNOG TERORISTIČKOG NAPADA

Teroristički napad je izveden "za novac"

Objavljeno: 11:11h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da su svi privedeni u slučaju smrtonosnog napada u dvorani Krokus stranci, ne navodeći čiji su državljani.

Iz video snimka dela saslušanja poznato je kako izgledaju tri od četiri napadača, a poznata su i četiri imena - Faridun Šamsudin, Abdulo, Muhamed (prezimena nisu navedena) i Radžab Alizadeh, prenosi RIA Novosti.

Svi pritvorenici na objavljenom video snimku izuzetno slabo govore ruski (ili se pretvaraju da slabo govore), a jedan od njih komunicira sa operativcima preko prevodioca na tadžičkom, navodi ruska agencija.

1 / 4 Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Sudeći po izjavi uhapšenog Fariduna Šamsudina, teroristički napad je izveden "za novac".

U napadu izvršenom u dvorani Krokus, jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije, ubijeno je 133 ljudi, uz veliki broj ranjenih, saopšteno je ranije danas iz ruskog Istražnog komiteta.

Akcija naoružane grupe je bila dobro pripremljena i osmišljena kako bi broj žrtava bio što veći, preneli su ruski mediji.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

(Espreso /Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.