DA LI JE MOGUĆE DA JE PESKOV OVO IZJAVIO?! Do sada ga OVAKVOG NISMO VIDELI - "cela ova banda..." NEVIĐENI HAOS!
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

SITUACIJA NIJE DOBRA

DA LI JE MOGUĆE DA JE PESKOV OVO IZJAVIO?! Do sada ga OVAKVOG NISMO VIDELI - "cela ova banda..." NEVIĐENI HAOS!

Peskov je rekao da svi to moraju da shvate kako bi se lično mobilisali, aludijarući na vojnu i mobilizaciju umova u Rusiji

Objavljeno: 12:37h

Rusija je "u ratu" protiv Ukrajine, priznao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, pošto je dugo insistirao da je napad na susedu predstavi kao "specijalna operacija" odbacujući upotrebu reči "rat".

"Našli smo se u ratnom stanju. Da, to je počelo kao specijalna vojna operacija, ali čim je formirana cela ova banda, kada je kolektivni Zapad učestvovao u svemu ovome uz Ukrajinu, za nas je to postao rat", rekao je Peskov u intervjuu medijskog kući "Argumenti I Fakti".

Peskov je rekao da svi to moraju da shvate kako bi se lično mobilisali, aludijarući na vojnu i mobilizaciju umova u Rusiji.

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajinifoto: Profimedia

Portparol Kremlja je podsetio na cilj Rusije da potpuno osvoji četiri ukrajinska regiona (Herson, Donjeck, Lugansk i Zaporožje) za koje Moskva tvrdi da ih je pripojila od septembra 2022.

"De jure, to je specijalna vojna operacija, ali se de fakto pretvorila u rat", rekao je danas Peskov konferenciji za novinare.

Kremlj je tokom dve godine za upotrebu reči "rat" davao novčane i zatvorske kaznama, namećući zvanični eufemizam "specijalna vojna operacija".

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

Nekoliko visokih zvaničnika je tokom dve godine sukoba već koristilo reč "rat" u javnim izjavama, ali uvek u vezi sa ratom koji bi Zapad vodio protiv Rusije preko Ukrajine, a ne u vezi sa samim ruskim napadom.

Bonus video:

03:40

OVAJ MINISTAR JE REKAO ZELENSKOM DA NEMA PREGOVORA SA RUSIJOM Stručnjaci: Zbog JEDNE zamke Ukrajina sada zavisi od vojne pomoći

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.