O NJOJ JAVNOST NE PRESTAJE DA BRUJI, A DETALJI IZ PROŠLOSTI ZAKUCAVAJU: Zvali je "PRINCEZA IZ NARODA", a ISTINA...
Kejt Midlton, Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Biografija

O NJOJ JAVNOST NE PRESTAJE DA BRUJI, A DETALJI IZ PROŠLOSTI ZAKUCAVAJU: Zvali je "PRINCEZA IZ NARODA", a ISTINA...

Kejt Midlton, devojka iz obične porodice, udala se za princa i ostvarila želje mnogih devojčica

Objavljeno:

U jeku skandala, uvek smerna i odmerena princeza od Velsa Kejt Midlton, postala je glavna tema širom sveta. Njena bolest i misteriozni nestanak, ali i razne kontroverze koje su se desile između, od fotošopiranih slika do spekulacija o razvodu, učinili su Kejtin život metom paparaca, ali i zainteresovane javnosti.

Danas pričamo o tome ko je Kejt Midlton, žena princa Vilijama.

Ko je Kejt Midlton?

Princeza Kejt Midlton je supruga naslednika britanskog prestola i buduća kraljica supruga.

Ketrin Elizabet Midlton je rođena januara 1982. u Redingu u Engleskoj. Odrasla je u Berkširu i ima sestru Pipu i Brata Džejmsa.

Kejt je išla na isti univerzitet St. Andrews u Škotskoj, sa sadašnjim suprugom Vilijamom. Oboje su studirali istoriju umetnosti, a njihovo prijateljstvo je kasnije preraslo u vezu. Za vreme fakultetskih dana voleli su da izlaze, a paparaci su obožavali da slikaju mladog princa i buduću princezu u noćnom provodu.

Obična devojka koja živi bajku?

Pre braka sa prestolonaslednikom, Kejt je bila občina devojka, bez titule, a njena porodica nije bila član aristokratskog društva. Zbog toga su je često i nazivali princeza iz naroda. Upravo zbog te "normalnosti" privukla je simpatije javnosti, jer su mnogi mogli da se poistovete sa njom. I nakon ulaska u kraljevsku porodicu ostala je pristupačna i skromna, pa je zbog toga nacija uvažava.

Međutim, Kejt nije došla iz sasvim običnog naroda, već iz izuzetno imućne i dobrostojeće porodice. Pohađala je privatnu školu i koledž, a kasnije i prestižni univerzitet gde je diplomirala 2005. istoriju umetnosti.

Prosidba prstenom koji je nosila i princeza Dajana

U oktobru 2010. godine, princ Vilijam je zaprosio Kejt na odmoru u Keniji. Ovome je prethodio kratak raskid 2007. koji su oni i potvrdili, objasnivši da su bili previše mladi, ali da su tad i shvatili da ne mogu jedno bez drugog.

Zaprosio ju je istim prsten sa safirom koji je nosla njegova majka kad se verila. Prsten je prvo dat princu Hariju, ali je Vilijam zamolio da ga zaprosi Kejt.

Vilijam i Kejt na venčanju
Vilijam i Kejt na venčanju foto: Profimedia

Svoju ljubav su krunisali brakom 2011. godine nakon duge veze, a prava kruna njihove ljubavi su troje dece Džordž, Lui i Čarlot.

Svestrana princeza

Pored svoje porodice i kraljevskih obaveza, Kejt je veoma svestrana, voli sportove, naročito tenis i često se mogla videti na tribinama. Uživa i u jedrenju, hokeju, a kako je završila umetnost, i fotografija joj je veoma bliska.

Kejt i Federer
Kejt i Federerfoto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia Slično

Kejt se bavi i humanitarnim organizacijama, a posebno se angažuje u oblasti dizanja svesti o mentalnom zdravlju dece, ali i obrazovanja.

Njena moda je nešto o čemu javnost najviše priča, a ono što privlači pažnju nisu samo njeni autfiti, već i to što je poznato da Kejt za da "reciklira" odene kombinacije, za razliku od ostalih članova kraljevskih proodica, koji obično za svaki događaj imaju nešto novo.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.