DEČAK UPAO U KAVEZ SA GORILOM, A CEO SVET STAO: To što se DESILO ZAPREPASTILO je sve, PLAKAĆETE kao KIŠA! VIDEO
Gorila i dečak, Foto: PrintScreen/ YouTube/ ABC News

neverovatno

DEČAK UPAO U KAVEZ SA GORILOM, A CEO SVET STAO: To što se DESILO ZAPREPASTILO je sve, PLAKAĆETE kao KIŠA! VIDEO

I dalje se pamti događaj u kome je dečak pao u kavez sa gorilom koja je potom iznenadila sve prisutne

Objavljeno:

Godine 1996. svet je zapanjeno posmatrao kada je jedan dečak upao u prostoriju gorile nakon što se udaljio od svoje majke, a reakcija same životinje ostavila je ceo svet bez daha.

Pre 26 godina, svetlo reflektora usmerilo se na 8-godišnju gorilu koja je postala junakinja nakon što je spasila dečaka koji je upao u njeno stanište.

Incident se desio 19. avgusta 1996. godine u zoološkom vrtu Brookfield u Čikagu. Trogodišnji dečak je nekako izmakao svojoj majci, popeo se na ograđeni prostor i zatim padne sa visine od 7 metara, pravo u jamu gde je boravila gorila.

Stari snimak prikazuje 8-godišnju ženku gorile, Binti Juu (čije ime na svahiliju znači "Kći Sunca"), koja pažljivo pregleda onesvešćenog dečaka i brine se o njemu.

Dečak je, nakon pada, teško povređen; slomio je ruku i imao je veliku posekotinu na licu.

Gorila ga je nežno uzela u naručje i ljuljala kao majka. Binti je pokazala ogromnu brigu za dečaka, čin koji je ispunjen ne samo brigom već i ljubavlju. U momentu, moglo se videti kako ga uzima u naručje i nežno ljulja, potom ga nosi i pažljivo stavlja na ivicu vrata odakle su radnici zoološkog vrta uspeli da ga izvuku. Tokom svega toga, njena beba Koola, stara 17 meseci, stajala je na njenim leđima.

Zvaničnici zoološkog vrta su izjavili da je Binti odgajana od strane ljudi nakon što ju je majka napustila, što je možda dovelo do toga da pokaže takvu bliskost i brigu prema dečaku. Njena velika empatija zbunila je stručnjake i čak pokrenula raspravu o altruizmu kod životinja.

Gorila je postala svetski poznata, privlačeći pažnju međunarodnih medija. Posetioci su dolazili u zoološki vrt kako bi je videli, a čuvari su joj davali posebne poslastice kao znak zahvalnosti za njeno humano ponašanje.

Bonus video:

02:19

APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA

(Espreso/ Stil/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.