FIRMA KOJA STOJI IZA BRENDOVA KOJE SRBI MASOVNO KORISTE U VELIKOM PROBLEMU: Otpušta 7.500 radnika, ali to NIJE SVE
Prodavnica, Foto: Beta/Dragan Gojić

velika britanija

FIRMA KOJA STOJI IZA BRENDOVA KOJE SRBI MASOVNO KORISTE U VELIKOM PROBLEMU: Otpušta 7.500 radnika, ali to NIJE SVE

Kompanija Unilever koja stoji iza široke palete brendova otpušta 7.500 radnika

Objavljeno:

Britanska firma Unilever koja proizvodi robu široke potrošnje objavila je danas da će ukinuti 7.500 radnih mesta širom sveta.

Kompanija će i izdvojiti svoje odeljenje sladoleda iz ostatka poslovne grupe da bi uštedela oko 800 miliona evra u naredne tri godine.

Kompanija koja stoji iza široke palete brendova kao što su majonez Helmans, sapun Dav ili sredstvo za čišćenje Domestos zapošljava 128.000 ljudi na globalnom nivou, uključujući i 6.000 radnika u Velikoj Britaniji, prenosi Gardijan.

Prodavnica
Prodavnicafoto: Printscreen/Youtube/DraganRakonjac

Izvršni direktor Unilevera Hajn Šumaher koji je imenovan na tu funkciju u januaru 2023. je rekao da otpuštanja neće zaobići ni sedište kompanije u Londonu.

Unilever će takođe verovatno izdvojiti iz svog poslovanja odeljenje sladoleda koje ima godišnji prihod od 7,9 milijardi evra, što čini 16 odsto ukupnih prihoda grupe.

Očekuje se da će razdvajanje biti završeno do kraja 2025. godine.

Unilever će nakon razdvajanja imati četiri odeljenja, konkretno odeljenja lepota i zdravlje, lična nega, kućna nega i ishrana.

Bonus video:

06:11

INFLACIJA SE ZAVRŠAVA! Ekonomisti za Kurir TV otkrili: Do kraja godine pada ispod 8 odsto, OSTAJE NAM PROBLEM MLEČNIH PROIZVODA

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.