MAKRONU ČESTITALI TRAMP, ANGELA MERKEL, TEREZA MEJ, SI ĐINPING... Sinoć ga zvali lideri cele planete!
Foto: Reuters

svi znaju broj pobednika

MAKRONU ČESTITALI TRAMP, ANGELA MERKEL, TEREZA MEJ, SI ĐINPING... Sinoć ga zvali lideri cele planete!

- Čestitke Emanuelu Makronu na njegovoj velikoj pobedi danas na izborima za predsednika Francuske. Veoma se radujem radu sa njim! - napisao je Tramp na Tviteru
Objavljeno: 07:59h

Nezavisni kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron osvojio je juče 66 odsto glasova u drugom krugu izbora, dok je kandidatkinji krajnje desnice Marin Le Pen pripalo 34 odsto glasova, pokazuju delimični rezultati koje je objavilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovako je Makron ubedljivo pobedio i postao novi predsednik Francuske. Ubrzo su počeli da mu stižu čestitke od svetskih lidera.

Makron je desetak minuta razgovarao telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i rekao joj da će "vrlo brzo" doći u Berlin.

To je preneo neimenovani izvor blizak Makronu, i dodao da je njihova razmena mišljenja bila "veoma topla".

- Vaša pobeda je pobeda za snažniju ujedinjenu Evropu i francusko-nemačko prijateljstvo - poručio je putem Tvitera portparol Merkelove.

Britanska premijerka Tereza Mej razgovarala je o Bregzitu sa Makronom posle njegove izborne pobede.

- Sinoć je premijerka razgovarala sa novoizabranim predsednikom Makronom i srdačno mu čestatala izbornu pobedu - rekao je portparol kabineta Tereze Mej.

Britanska premijerka je Makronu ponovila da njena zemlja želi snažno partnerstvo sa bezbednom i naprednom EU kada je napusti.

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je Makronu izbor za predsednika Francuske i naglasio da se raduje radu sa njim.

- Čestitke Emanuelu Makronu na njegovoj velikoj pobedi danas na izborima za predsednika Francuske. Veoma se radujem radu sa njim! - napisao je Tramp na Tviteru.

Makronu su pobedu čestitali i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i kineski predsednik Si Đinping i japanski premijer Šinzo Abe.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.