PRIBLIŽILI SE DA VIDE ŠTA PLUTA, A ONDA BEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA: Norveški ribari naleteli na horor (VIDEO)
Naduti kit, Foto: Printscreen/Facebook/Dag Rydland

jezivo

PRIBLIŽILI SE DA VIDE ŠTA PLUTA, A ONDA BEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA: Norveški ribari naleteli na horor (VIDEO)

Norveški ribari naleteli na mrtvog kita koji je bio pun gasova

Objavljeno:

Šokirani ribari nisu mogli da veruju očima kad su naleteli na lešinu kita koja se spremala da eksplodira nakon što se nenormalno naduvala zbog zarobljenih gasova!

Norveška posada prethodno je primetila nešto crno što je plutalo na nepuni kilometar od njih i nije znala šta je u pitanju. Oprezno su prišli da bolje pogledaju, međutim, brzo su shvatili da naduta lešina grbavog kita predstavlja opasnost zbog mogućnosti da eksplodira značajnom snagom.

Ribolovac veteran Dag Ridland rekao je da je držao svoj čamac na bezbednoj udaljenosti i da se nije usudio da se približi na manje od 100 metara iz straha da će lešina morskog sisara eksplodirati.

- Nadam se da se pre toga neće završiti na obalu. Smrdljivi delovi će leteti mnogo metara ako eksplodira - rekao je Ridland za list Dagbladet.

Mornar, koji se bavi ribolovom već 27 godina, rekao je da je video mnogo mrtvih kitova, ali da je ovo bio najveći na koji je ikada naišao. Navodi da je lešina izgledala kao džinovski naduvani balon.

- Virio je oko tri metra iznad mora - dodao je Ridland.

Na snimku se vidi da je kit prevrnut naopako.

Ribari su naleteli na mrtvog kita na otvorenom moru severno od norveškog ostrva Andoja odnosno duboko unutar Arktičkog kruga.

Naduti leševi kitova često eksplodiraju jer zarobljeni gasovi ne mogu postepeno da iscure. Кad životinja umre, bakterije unutar trupa proizvode metan kao deo procesa razgradnje, a gas može da probije životinju ako se ne oslobodi.

Кitovi su najekstremniji primer ovoga jer njihova ogromna veličina čini posledice nakupljanja gasa mnogo većim.

Bonus video:

01:18

UZNEMIRUJUĆI PRIZOR SA BAZENA! Trener nestao pod vodom kada ga je KIT UBICA zgrabio! (VIDEO)

(Espreso / Kurir / Dejli mejl / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.