PUTIN GLASAO NA IZBORIMA ONLAJN!
Vladimir Putin, Foto: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

predsednički izbori

PUTIN GLASAO NA IZBORIMA ONLAJN!

Na biračka mesta u Rusiji poslato je više od 333.000 posmatrača

Objavljeno: 17:43h

Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti

U Rusiji su danas počeli predsednički izbori koji će trajati do 17. marta.

Zbog više vremenskih zona u državi, najpre su otvorena birališta na krajnjem istoku zemlje, na Kamčatki i u Čukotskom autonomnom okrugu, a potom u Magadanskoj oblasti, na Sahalinu i Kurilskim ostrvima.

Poslednja glasačka mesta koja se otvaraju su u oblasti Kalinjingrad, na Baltičkom moru.

Na biračka mesta u Rusiji poslato je više od 333.000 posmatrača.

Oko 1,6 miliona građana do sada je glasalo preko interneta, a više od 2,6 miliona njih iskoristilo je pravo da glasa pre zvaničnog otvaranja biračkih mesta.

Pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na izborima učestvuju predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije Leonid Slucki, kandidat Komunističke partije Nikolaj Haritonov i kandidat stranke "Novi ljudi" Vladislav Davankov.

Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju - Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Ruski predsednik Vladimir Putin glasao je danas na predsedničkim izborima, javljaju lokalni mediji.

On je izabrao da glasa onlajn putem, prenosi RIA Novosti.

U Rusiji je i zvanična posmatračka delegacija Narodne skupštine Republike Srbije koju predvodi narodni poslanik Milimir Vujadinović.

U Rusiji pravo glasa ima oko 110 miliona građana, a rezultati predsedničkih izbora trebalo bi da budu objavljeni najkasnije do 28. marta.

Glasao i patrijarh

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril glasao na predsedničkim izborima u Rusiji

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril glasao je na predsedničkim izborima u Rusiji, navodi se u saopštenju, koje je danas objavila patrijarhova pres služba.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve glasao je lično u prestoničkom Danilovskom stavropigijskom manastiru, patrijaršijskoj rezidenciji, dodaje se.

Bonus video:

03:29

PUTIN PRIPREMIO LUKAVU STRATEGIJU ZA IZBORE! Kljajić tvrdi: Dozvolio samo ludacima da se kandiduju, a OVIM JE OSIGURAO POBEDU

(Espreso/RT/Preneo: D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.