POSLEDNJI OBROCI NAJSTRAŠNIJIH SERIJSKIH UBICA ĆE VAS ŠOKIRATI: Ovo su zahtevi koje su napravili na korak od smrti!
Zatvorenik, Ilustracija, Foto: Vehbi Koca / Alamy / Profimedia

Smrtna kazna

POSLEDNJI OBROCI NAJSTRAŠNIJIH SERIJSKIH UBICA ĆE VAS ŠOKIRATI: Ovo su zahtevi koje su napravili na korak od smrti!

Koji su to najčudniji zahtevi za poslednji obrok?

Objavljeno:

Tradicija poslednjeg obroka ljudima koji su osuđeni na smrtnu kaznu je tu vekovima unazad, postoje i priče kako datira još od perioda stare Grčke, ali 1800ih godina stiče popularnost u Americi, s ciljem da pokažu humanost onima osuđenim na smrt.

I iako neki biraju obične obroke poput burgera i pice, postoje i oni zahtevi koji su toliko specifični. Zbog toga smo odlučili da napišemo neke od najčudnijih zahteva za poslednji obrok.

Ted Bandi

Jedan od najstrašnijih serijskih ubica Ted Bandi, odgovoran za smrt na desetine mladih devojaka 70ih godina, odbio je privilegiju izbora svog poslednjeg obroka pre izvršenja smrtne kazne. Zato je dobio standardni meni, koji se sastojio od odreska, pečenog krompira, tosta, jaja, soka i mleka.

Ted Bandi je odbio da izabere poslednji obrok
Ted Bandi je odbio da izabere poslednji obrokfoto: FBI

Timoti Mekvi

Masovni ubica odgovoran za čak 186 smrti nakon detonacije bombe u zgradi u Oklahomi. Za svoj poslednji obrok odabrao je sladoled od mente i čokolade. Navodno je sladoled jeo sam u svojoj ćeliji, a nakon toga je odveden da primi smrtnu injekciju.

Sladoled ilustracija
Sladoled ilustracijafoto: Profimedia

Ajlin Vuornos

Inspiracija za film "Monstrum" odgovorna za smrt sedam muškaraca u periodu od 1989. do 1990. pogubljena je 2002. godine a za poslednji obrok imala je grickalice, hamburger i kafu.

Ajlin dan pred pogubljenje
Ajlin dan pred pogubljenjefoto: printscreen/zoutube/elizabethcc

Viktor Feguer

Osuđen na smrt nakon otmice i ubistva jednog čoveka 1963. godine. Za svoj poslednji obrok imao je čudan izbor - jedna maslina. Takođe, tražio je da ta maslina ima košticu, koju su našli u njegovom džepu nakon smrti.

Masline ilustracija
Masline ilustracijafoto: Profimedia

Džon Vejn Gejsi

Ovaj monstrum osuđen za 33 tačke ubistva i silovanja, poznat i kao klovn ubica, silovao je i ubio 33 mladića. Nakon dugog iščekivanja smrtne kazne, za svoj poslednji obrok je izabrao kofu KFC piletine, pomfrit i jagode.

Klovn Ubica
Klovn Ubicafoto: Printscreen/Youtube/Netflix

Filip Rej Vorkman

Ubica osuđen na smrt zbog ubistva policajca je za svoj poslednji obrok imao posebnu želju. Zatražio je jednu veliku vegeterijansku picu, ali ne za njega. Zamolio je da se ta pica odnese nekom beskućniku, što su vlasti odbile. Međutim, tada je desetine ljudi odlučilo da ispuni njegovu želju i odneli na stotine pica u domove za beskućnike.

Džerald Li Mičel

Osuđen zbog ubistva jednog čoveka, ovaj ubica je za svoj poslednji obrok odabrao samo jednu stvar. Za razliku od velikih obroka, želeo je samo kesicu Džoli Rančer bombona.

Geri Karl Simons

Geri Karla Simonsa, mesara koji je 1996. nožem za meso raskomadao jednog muškarca i delovima njegovog tela nahranio aligatore, je za svoj poslednji obrok imao specifičan izbor. Njegov poslednji obrok se sastojao od skoro 30.000 kalorija, i uključivao je dve pice, dve manje pice, 10 kesica parmezana i nekoliko kesica raznih sosova, dva velika šejka od jagode, dve velike koka-kole i kilogram sladoleda od jagode.

Bonus video:

01:00

ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.