MELONIJEVA NAKON ORBANA BACILA OKO NA OVOG MOĆNIKA! Italijanka dobro zna ŠTA HOĆE, kad čujete o KOME JE REČ...
Đorđa Meloni i Viktor Orban, Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

POTRESI U POLITIČKOJ SFERI

MELONIJEVA NAKON ORBANA BACILA OKO NA OVOG MOĆNIKA! Italijanka dobro zna ŠTA HOĆE, kad čujete o KOME JE REČ...

Meloni nastavlja da ima moćan uticaj na najviše zvaničnike EU, kao što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Objavljeno:

Italijanska premijerka Đorđa Meloni planira da vodi Evropu i da uspostavi dobre odnose sa Donaldom Trampom, piše Politiko.

Portal podseća da se Meloni založila da EU pruži nepokolebljivu podršku Ukrajini, kao i da je uticala, zajedno sa ostalim desničarskim liderima, da Unija ukine planirana ograničenja upotrebe pesticida i smanji svoj paket mera za borbu protiv klimatskih promena.

Meloni je takođe uticala na to da se strategija EU u vezi sa migracijama pomera ka placanju trecim zemljama da zadrže migrante van granica Unije.

Đorđa Meloni
Đorđa Melonifoto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Meloni nastavlja da ima moćan uticaj na najviše zvaničnike EU, kao što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Italijanska premijerka će u nedelju boraviti u poseti Egiptu zajedno sa Fon der Lajen koja će potpisati sporazum o migracijima prema kojem ce EU platiti Egiptu čak 7,4 milijarde evra za podršku vladinim finansijama i sprečavanje migracija.

Đorđa Meloni
Đorđa Melonifoto: EPA-EFE/FABIO CIMAGLIA

Usred nesuglasica između Brisela i Mađarske u vezi sa upućivanjem pomoći Ukrajini, Meloni je pomogla u ubeđivanju mađarskog premijera Viktora Orbana da odobri paket pomoći Ukrajini od 50 milijardi evra.

Evropljani u junu glasaju na izborima za Evropski parlament koji ce verovatno rezultirati proširenim desničarskim blokom u parlamentu, prema anketi Politika.

Đorđa Meloni i Viktor Orban
Đorđa Meloni i Viktor Orban foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Portal navodi da je italijanska premijerka spremna da postane duhovni vođa tog bloka.

Bonus video:

02:36

NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ! Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.