ŽENA SERIJSKOG UBICE SE PO PRVI PUT OGLASILA: Razvodi se od njega, ali ono što je kazala mnogima je ZAPARALO UŠI
Američka policija/Ilustracija, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

NEVERICA

ŽENA SERIJSKOG UBICE SE PO PRVI PUT OGLASILA: Razvodi se od njega, ali ono što je kazala mnogima je ZAPARALO UŠI

Hojerman se suočava s optužbama za ubistvo prvog i drugog stepena u vezi sa smrću četiri žene

Objavljeno:

Asa Elerup, supruga Reksa Hojermana, arhitekte koji je osumnjičeni serijski ubica za plaže Gilgo, otkrila je da ne misli da je njen muž "sposoban" za dela za koja je optužen, javlja Fox News.

"Saslušaću sve dokaze i zadržaću sud za sebe do kraja suđenja", rekla je ona preko svojih advokata, Boba Makedonija i Džordža Dankana.

Hojerman se suočava s optužbama za ubistvo prvog i drugog stepena u vezi sa smrću četiri žene čiji su ostaci pronađeni u šumi pored Oušn parkveja, oko 80 kilometara istočno od Njujorka. Žrtve su bile Melisa Bartelemi (24), Megan Voterman (22), Amber Kostelo (27) i Morin Brejnard-Barns (25).

"Gospođa Elrup posećuje gospodina Hojermana nedeljno i još tvrdi da Reks nije sposoban za zločine za koje je optužen", navode njeni advokati u saopštenju.

Elrupova, koji je podnela zahtev za razvod od Hojermana nakon hapšenja u julu, počela je da ga redovno posećuje u zatvoru okruga Safolk.

Portparolka okružnog šerifa rekla je da zapisnici poseta pokazuju da ga je prvi put posetila u novembru i da je dolazila ukupno sedam puta. U svojoj izjavi je tvrdila da ide svake nedelje.

Njen advokat je rekao da je počela da dolazi češće nakon što je u januaru podignuta optužnica protiv njenog supruga za smrt Brejnard-Barnsove – mesecima nakon što su tužioci podigli optužnicu u ostala tri slučaja.

Brakorazvodni postupak je u toku, rekao je Makedonio za Fox News, a par je imao problema i pre hapšenja Hojermana. Tužioci su tvrdili da je Hojerman nastavio da redovno patronizuje seksualne radnice sve do hapšenja, a žene u tom poslu opisale su susrete s njim na udaljenim mestima kao što su Atlantik Siti, Las Vegas i San Francisko.

Njeni advokati rekli su da je želela da izrazi svoje "iskreno saučešće" žrtvama i njihovim porodicama.

"Niko ne zaslužuje da umre na taj način", rekla je ona.

Sada kada je prevazišla početni šok od saznanja da je njen muž optužen da je počinio najzloglasnija ubistva u toj zajednici, međutim, ona je odlučila da dopusti da se proces odvija, dok je ostala skeptična prema optužbama, dodao je Makedonio.

Hojerman je optužen za ubistvo grupe žena poznatih kao "Gilgo četvorka", čiji su ostaci pronađeni u neposrednoj blizini tokom potrage za Šenan Gilbert, koja je nestala nakon paničnog poziva hitnim službama 2010. Više od decenije kasnije, policija okruga Safolk saopštila je da veruje da je smrt Gilbertove bila nesrećan slučaj.

Međutim, potraga je otkrila ostatke "Gilgo četvorke" i šest drugih žrtava koje su pronađene istočnije niz Oušn parkvej.

Istraga o preostalim smrtnim slučajevima je u toku.

Hojerman se suočava sa tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena i četiri tačke za ubistvo drugog stepena. On se izjasnio da nije kriv i zadržan je bez mogućnosti kaucije, a pred sud se vraća 17. aprila.

Rođen je i odrastao u Masapekua parku u Njujorku. Devedesetih je kupio kuću iz detinjstva od svoje majke i tamo preselio porodicu.

Komšije su ga opisale kao tihog biznismena.

Bonus video: Ubistvo u Novom Sadu

00:12

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.