ISLANĐANKA OTKRILA NAJDUŽU REČ U SVOM JEZIKU I SVET JE ZANEMEO! Ovo nema teorije da ćete moći da IZGOVORITE (VIDEO)
Islanđanka, Foto: Printscreen/ TikTok/ sanxyra

ZNAČENJE JE TEK POSEBNA PRIČA...

ISLANĐANKA OTKRILA NAJDUŽU REČ U SVOM JEZIKU I SVET JE ZANEMEO! Ovo nema teorije da ćete moći da IZGOVORITE (VIDEO)

Islanđanka koja se na TikToku potpisuje kao "sanxyra" objavila je video koji je brzinom svetlosti postao viralan

Objavljeno:

Da li znate kako se na islandskom kaže "privezak za ključeve šupe s alatom za rad na putu Vaðlaheiði, planinskoj dionici na severu Islanda"? Ako kao i većina nemate pojma, da to saznate potrudila se jedna Islanđanka koja je jednom rečju i to bukvalno, šokirala internet.

Islanđanka koja se na TikToku potpisuje kao "sanxyra" objavila je video koji je brzinom svetlosti postao viralan. A kako i ne bi bio kada je u njemu objavila nekoliko zanimljivih dužih reči na svom jeziku imenujući neke gradove i fjordova na Islandu, a jednu najdužu i najtežu ostavila je za kraj.

Naime, najpre je objasnila da mnogi smatraju da su neki nazivi gradova i fjordova na Islandu nemogući za izgovoriti, te je htela da dokaže da to nije istina. Izgovarajući neke nazive koje je teško i napisati i kamoli reći, za kraj je naravno ostavila jednu koja je najviše privukla pažnje a ona glasi:

"Vaðlaheiðarvegavinnuverkfærageymsluskúrslyklakippuhringurinn".

@sanxyra

Pronouncing Icelandic Town or fjord names 🇮🇸⛄

♬ youre so cute - averyyyy

Ovo je najduža reč u islandskom jeziku koja znači "Privezak za ključeve šupe s alatom za rad na putu Vaðlaheiði, planinskoj dionici na severu Islanda."

"Toliko slova za jedan običan ključ"

Nećemo dvaput napisati zašto je video postao viralan širom sveta. A ispod njega našli su se šaljivi komentari onih koji su ostali šokirani ovim izrazom.

"Toliko slova za jedan običan ključ", "Pokušao sam da izgovorim reč i počeo sam da lebdim po sobi",, "Zašto jednostavno ne kažete ključ?" i "Sećam se da sam se vozio Islandom s GPS-om, koji bi završio s izgovorom ulica tek nakon što ih prođem", bili su samo neki od komentara.

Bonus video:

01:35

MOŽDA NE GOVORIMO ISTI JEZIK, ALI SE RAZUMEMO Marko Kon o fenomenu: Generacije su odrastale na hrvatskoj kulturi, a oni na našoj

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.