DONETA NAJNOVIJA ODLUKA O INCESUOZNOM SILOVATELJU: Ovo čeka MONSTRUMA koji je ćerku držao ZAROBLJENU 24 godine
Jozef Fricl, Foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

austrija

DONETA NAJNOVIJA ODLUKA O INCESUOZNOM SILOVATELJU: Ovo čeka MONSTRUMA koji je ćerku držao ZAROBLJENU 24 godine

Fricl, koji je ostavio svet nemim posle saznjana da je 24 godine držao ćerku zatočenu silovajući je sve vreme, neće izaći iz zatvora

Objavljeno: 15:59h

Austrijski sud saopštio je da je poništio odluku nižeg suda da incestuozni silovatelj Jozef Fricl star 88 godina bude prebačen u redovni zatvor iz zatvorske psihijatrijske jedinice, ali je vratio slučaj tom sudu na novu odluku.

Fricl je silovao svoju ćerku i držao je u zatočeništvu 24 godine, a silovanja su rezultirala rođenjem sedmoro dece. Slučaj je privukao pažnju javnosti širom sveta kada je izašao na videlo 2008. godine.

Bio je u zatvoru za duševno obolele zatvorenike otkako je 2009. godine osuđen za incest, silovanje i ubistvo novorođenog sina zbog nemara u tamnici koju je tajno sagradio ispod svoje kuće.

Jozef Fricl
Jozef Friclfoto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

Fricl je podneo zahtev za premeštaj u redovan zatvor, tvrdeći da, kao stariji, slab čovek više ne predstavlja pretnju.

Sud u gradu Krems na Dunavu naredio je transfer u januaru, ali tužitelji su podneli žalbu s ciljem poništavanja te odluke Višem pokrajinskom sudu u Beču.

„Za razliku od prvostepenog suda, Viši sud u Beču zaključio je da činjenice potrebne za takvo uslovno puštanje još nisu u potpunosti utvrđene“, stoji u saopštenju bečkog suda.

Rekao je da je poništio odluku nižeg suda u Kremsu i naredio nižem sudu da utvrdi više činjenica pre donošenja nove odluke.

Može da podnese zahtev za potpuno oslobađanje

Fricl boluje od uznapredovale demencije, ali je mogao da prati kratak postupak u januaru kada je naređeno njegovo uslovno puštanje na slobodu, rekla je njegova advokatica Astrid Vagner novinarima posle tog saslušanja.

Sud je naredio dopunu lekarskog izveštaja i novo saslušanje zatvorenika krajem aprila“, rekao je portparol nižeg suda u Kremsu o odluci suda u Beču.

Iz redovnog zatvora Fricl bi mogao da podnese zahtev za potpuno puštanje iz zatvora.

Bonus video:

00:30

ADVOKAT EMILIJA PETROVIĆ: Pedofilija i incest su dva odvojena krivična dela

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.