NAJPOZNATIJI MILIJARDER PODELIO SIGURAN NAČIN ZA USPEŠNO ULAGANJE: Srbi prave FATALNU grešku, a CAKA je samo u OVOM
Voren Bafet, Foto: Profimedia

savet milijardera

NAJPOZNATIJI MILIJARDER PODELIO SIGURAN NAČIN ZA USPEŠNO ULAGANJE: Srbi prave FATALNU grešku, a CAKA je samo u OVOM

Voren Bafet je ovog puta podelio savet oko ulaganja, a koji se tiče "brzog" bogaćenja

Objavljeno:

Jedan od najpoznatijih milijardera, Voren Bafet oko 114,2 milijarde dolara, te ga svi slušaju kada govori o sticanju bogatstva. Zbog toga Yahoo prenosi Bafetovov savet za one koji žele da se obogate, a mogu da ulože 10.000 dolara.

Na početku, Bufet preporučuje da počnete što ranije u mladosti da ulažete u određeni biznis, kako biste iskoristili moć složene kamate. Za Bafeta složena kamata je kao "stvaranje male snežne grude i kotrljanje niz veoma dugačko brdo". Dok se snežna grudva kotrlja niz brdo, skuplja sve više snega, a potom više nemate malu, već ogromnu snežnu loptu.

Na godišnjem sastanku akcionara, kada ga je neko pitao kako mogu da zarade milijarde dolara, Bafet je rekao: „Trik je u tome da imate veoma dugačko brdo, što znači ili početi veoma mlad ili živeti... do duboke starosti."

Voren Bafet
Voren Bafetfoto: Profimedia

Investiranje u mala preduzeća

Bufet preporučuje ulaganje u mala preduzeća. Veliki investitori - poput Bafeta - i fondovi imaju tendenciju da se fokusiraju na veće kompanije, što znači da će akcije malih preduzeća imati manju konkurenciju, omogućujući nekome sa 10.000 dolara da pronađe "skriveno blago" među manjim kompanijama.

Takođe, Bafet je rekao da je jedini način da povećate svoje prihode jeste da kupujete akcije manjih preduzeća.

Voren Bafet
Voren Bafetfoto: EPA-EFE/MATTHEW CAVANAUGH

"Ne brinite o vrednosti akcija"

„Ako ćete raditi nepromišljene stvari jer vaše akcije opadaju, onda uopšte ne bi trebalo da posedujete akcije“, rekao je Bafet u intervjuu za CNBC.

Bafet je rekao da je neizbežno da će akcije nekada pasti, pa stoga nema potrebe brinete o tome. „Poenta je da kupite nešto što volite, po ceni koju volite, a zatim da to zadržite 20 godina“, rekao je on.

Bafet je rekao da ne bi trebalo da gledate svoje akcije iz dana u dan.

Ako ste kupili farmu ili stambenu kuću, nema potrebe da akcije proveravate svakog dana, nedelje ili meseca“, rekao je on.

„Dakle, velika je greška misliti o akcijama kao o nečemu što skače gore-dole i zato ne morate obraćati pažnju na te promene.”

Bonus video:

00:25

Velibor Džarovski o kladionicama

(Espreso/ Yahoo/ Prevela i priredila V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.