POLICIJA ODUZELA VOZAČKU DOZVOLU PIJANOM PEŠAKU: Besan ih POZVAO NA SUD, a onda je usledio još veći ŠOK
Vozačka dozvola, Foto: Nebojša Mandić

neverica

POLICIJA ODUZELA VOZAČKU DOZVOLU PIJANOM PEŠAKU: Besan ih POZVAO NA SUD, a onda je usledio još veći ŠOK

Suočen sa iznenađujućom odlukom da mu se oduzme vozačka dozvola, pešak odlučuje da se žali sudu

Objavljeno:

Nakon pozitivnog alko-testa, policija je Italijanu oduzela vozačku dozvolu iako je on posle večere u restoranu ulicom išao peške.

Priča koja datira s kraja prošle godine i koju je medijima ispričao advokat kažnjenog vozača Fabricija Korone, Ivano Kijeza, dogodila se u Komu, u Italiji. Događaji su se odigrali na izlazu iz jednog restorana u tom mestu, gde su lokalni policajci kaznili vozača.

Korona, koji je i sam advokat, i koji je u tom trenutku bio u društvu još jedne osobe, kažnjen je jer je parkirao svoj automobil na mestu na kome to nije dozvoljeno.

Italijanska policija
Italijanska policijafoto: EPA / PAOLO SALMOIRAGO

"Sve je tačno", podvlači advokat Ivano Kijeza.

Problemi su nastali kada njegov klijent sa svojim prijateljem kreću u policijsku stanicu da se raspitaju o čemu je reč. Policijski službenici odlučuju da obojicu podvrgnu alko-testu, koji je "pokazao da je nivo alkohola u krvi vozača bio nešto veći od dozvoljenih vrednosti", izjavio je Kijeza milanskom izdanju lista Repubblica.

"U tom trenutku policajci donose neverovatnu odluku: oduzeli su mu dozvolu iako moj klijent u tom trenutku nije vozio, niti je tek izašao iz automobila. Ponavljam: u policiju je stigao peške."

Suočen sa iznenađujućom odlukom, vozač odlučuje da se žali sudu. Žalba je prihvaćena, tako da je, barem u teoriji, Korona sada u situaciji da vrati svoju vozačku dozvolu.

Karabinjeri
Karabinjerifoto: AP

Tada, međutim, sledi novo iznenađenje.

"Nakon odluke sudije ponovo smo otišli ​​u prefekturu da podignemo dozvolu, ali su se službenici usprotivili, rekavši da prvo moraju da se urade klinički testovi kako bi se utvrdila sposobnost mog klijenta za vožnju", objašnjava Kijeza.

"Dakle, iako je to bio propust službenih radnji rečeno mi je da je 'takva praksa', osim ako se moj klijent ne obrati sudiji da mu izda nalog za suspenziju sa dodatnom izjavom kojom se nalaže momentalno vraćanje dokumenta", kaže advokat.

Sudija je prihvatio zahtev i time stvorio uslove da se dozvola najzad vrati u ruke njenog legitimnog vlasnika.

Bonus video:

02:19

Novine Zakona o ličnim kartama

(Espreso / B92 / UNITA.IT / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.